Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Cum faci cel mai aromat și frumos colorat gem de caise!

 

Puternic aromat, cu gust dulce-acrișor și cu o culoare foarte plăcută, deliciosul gem de caise este preferatul tuturor, atât servit la mic dejun cu pâine și unt, cât și în diverse deserturi.

Puteți prepara, apoi, o delicioasă Negresă cu gem de caise și ciocolată, sau o Prăjitură delicioasă cu gem de caise și cocos.


Ingrediente pentru gem de caise

  • 3 kg caise bine coapte
  • 1 kg zahăr
  • sâmburii de la caise
  • zeama de la 2 lămâi

Mod de preparare gem de caise

Se aleg caisele cele mai coapte, se spală bine și se scurg. Se sparg apoi în jumătăți și se pun într-un vas cu pereții dubli. Se stropesc cu zeama de lămâie, apoi se adaugă zahărul peste ele și sâmburii curățați.

Se dau la rece câteva ore, timp în care se mai amestecă pentru a se dizolva zahărul și a se forma siropul.

Se dă apoi vasul la cuptor pentru aproximativ 2 ore, la foc mediu, până când gemul de caise capătă consistență.

Sâmburii de caise se pot îndepărta, înainte de a da gemul la cuptor, sau se pot lăsa în gem pentru o aromă și gust bun.

Gemul se pune fierbinte în borcanele sterilizate, iar borcanele se vor lăsa în cuptorul cald, cu focul stins, până se vor răci definitiv.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

România la CENTENAR. 100 DE ANI de la MAREA UNIRE