Cu blat ușor umed și aerat, de la iaurt și cu parfumatele și plăcut coloratele caise, este un adevărat deliciu al verii Prăjitura Yogurtela cu caise!
Rețeta Prăjitura Yogurtela cu caise - Ingrediente
- 750 g caise, fără sâmburi
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 110 ml ulei
- 400 g iaurt cremos
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- coaja și zeama de la o lămâie
- esență de vanilie
- 300 g făină
- 1 praf de sare
Rețeta Prăjitura Yogurtela cu caise - Mod de preparare
Se spală caisele, se scurg și se lasă în jumătăți.
Albuşurile, presărate cu sare se mixează spumă, apoi se adaugă, treptat, zahărul, zeama de lămâie şi se mixează până se obtine o bezea fermă.
Se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, esenţa, coaja de lămâie rasă fin şi iaurtul în care se dizolvă bicarbonatul. La final, se încorporează făina cernută cu praful de copt.
Se tapetează o tavă de 23/36 cm cu hârtie de copt şi se întinde compoziţia pentru prăjitura Yogurtela în ea.
Deasupra se aşază jumătăţile de caise şi se dă prăjitura la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 grade.
Se lasă să se tempereze, se porționează și se serveşte pudrată cu zahăr.
Citiți și articolul Rețete cu caise pentru toate gusturile!
Din aceeași categorie de rețeta cu fructe, vedeți AICI rețeta Prăjitură cu afine și caise!
Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval. Rețetă pentru deliciul copiilor.... Ce putem face cu piureul de cartofi rămas pentru a doua zi? Bulete de cartofi cu sos de brânzeturi....