Live acum
Prime Time 20:00iUmor

Caisele, darul parfumat al verii. Rețete cu caise pentru toate gusturile.

Suntem în sezonul caiselor, fructe pe cât de bune la gust şi de parfumate, pe atât de sănătoase. Pot fi consumate ca atare, dar şi sub formă de preparate: prăjituri, compot, dulceţuri, îngheţată, nectar, etc.

Rețete cu caise pentru toate gusturile.

Suntem în sezonul caiselor, fructe pe cât de bune la gust şi de parfumate, pe atât de sănătoase. Pot fi consumate ca atare, dar şi sub formă de preparate: prăjituri, compot, dulceţuri, îngheţată, nectar, etc.

Vara, tarabele din pieţe sunt pline cu caise - fructe rotunde, galben-portacalii, cu coaja pufoasă şi catifelată, cu o tentă roz, pulpă cărnoasă, dulce şi parfumată. La noi în ţară, caisele se coc în perioada 1 iulie-15 august. De la caise putem folosi totul: fructul, miezul, semințele şi florile. Proaspete, conservate sau uscate, având aromă intensă şi deosebit de plăcută, caisele se numără printre cele mai apreciate fructe, fiind consumate cu plăcere oricând. Din caise se prepară: gem, compot, marmeladă, dulceaţă, suc, sirop, nectar, caisata, coniac, pistil (pastă uscată, care se poate păstra timp îndelungat) etc. De asemenea, au numeroase utilizări şi în cofetărie: îngheţate, sufleu, şerbet, prăjituri, creme. Dulceaţa poate fi pregătită atât din caise verzi, cât şi din caise ajunse la maturitate. Sucul proaspăt de caise constituie un adevărat tonic natural, răcoritor pe timp de vară.

Rețete cu caise pentru toate gusturile. Click pe linkurile de mai jos pentru a citi rețetele:

Video