Perfectă pentru a răsfăța papilele celor dragi la o masă bogată de toamnă, această Rețetă de Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor!
Atât de rumenă și aromată, într-un decor spectaculos și îmbietor de toamnă, nu poate fi decât o nebunie-n farfurie această friptură de rață, caramelizată cu cafea și înmiresmată cu mere și gutui coapte!
Ingrediente pentru rețeta Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor:
- 1 rață întreagă
- sare
- piper
- 150 g zahăr
- 100 g unt
- 2 linguri smântână
- 2 cești cafea expresso
- 5-6 mere
- 5-6 pere
- 2-3 gutui
- zahăr brun
- 100 g arahide
- 100 g biscuiți
Mod de preparare pentru rețeta Rață glazurată cu caramel și cafea pe pat de gutui la cuptor
Se spală gutuile, perele și merele și se feliază grosier.
Rața se taie pe spate și se întinde înt-o bucată, apoi se masează cu puțin unt, se condimentează cu sare și piper și se așază în tavă pe un pat din felii de la jumătate din fructe. Se dă la cuptor pentru 1 oră și 30 de minute, la 180 de grade.
Citește și: Rețeta Piept de rață cu cartofi dulci și ceapă caramelizată
Între timp, se prepară caramelul cu cafea.
Se caramelizează zahărul, se adaugă 75-80 g unt, apoi se toarnă, treptat, smântâna amestecată cu cafeaua expresso. Se amestecă intens până se obține un sos caramel omogen.
Se scoate rața de la cuptor după expirarea timpului și se unge cu sosul caramel. Se mai lasă la cuptor 10-20 de minute, până se rumenește frumos.
Restul feliilor de fructe se trag la tigaie în puțin unt, presărate cu zahăr. Se adaugă peste ele biscuiții măcinați și arahidele, de asemeni, măcinate.
Citește și: Pulpe de rață cu sos de mere și ceapă roșie - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Se servește delicioasa rață glazurată cu caramel și cafea, alături de fructele caramelizate și presărate cu crumble de biscuiți și arahide.
Să vă fie de folos!
Orez cu lapte garnisit cu dulceață de gutui. Reţetă din copilărie... Rețetă de pâine cu dovleac în aluat. Arome de toamnă...