Este o rețetă clasică de pandișpan cu lapte în care se pot adăuga fructele preferate: cireșe, vișine, caise, piersici, etc., din compot sau congelate. Gustul pandișpanului cu fructe va fi înnobilat cu o delicioasă cremă de vanilie, dar și niște căpșuni trase în ciocolată albă și ciocolată amăruie.
O nebunie de desert, care poate fi asamblat și în cupe sau pahare de sticlă, pentru a fi mai atractiv.
Ce ne trebuie pentru Rețeta celui mai delicios Pandișpan cu fructe și cremă de vanilie:
- Pentru blatul de pandișpan:
- 500 gr cireșe congelate
- 250 gr făină
- 100 gr zahăr
- 6 ouă
- 1 gr sare
- 600 ml lapte
- 1 fiolă esență de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- Pentru sos de vanilie:
- 375 ml lapte
- 25 gr unt
- 3 gălbenușuri
- 80 gr zahăr
- 20 gr făină
- 25 gr amidon
- Pentru decor:
- căpșuni
- 1 tabletă ciocolată albă
- 1 tabletă ciocolată neagră
Cum preparăm Rețeta celui mai delicios Pandișpan cu fructe și cremă de vanilie.
Pentru blatul de pandișpan, se începe prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, esența de vanilie și zahărul vanilinat. Se adaugă amidonul, făina și se diluează, treptat, cu laptele.
Albușurile se mixează cu un praf de sare până devin spumoase, apoi cu zahărul. bezeaua obținută se încorporează în compoziția de mai sus, folosind o spatulă.
Se unge un vas termorezistent cu unt și se tapetează cu făină, se întinde compoziția în el și se presară deasupra cireșele bine scurse.
Blatul de pandișpan cu fructe se coace la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, în cuptorul preîncălzit.
Un alt procedeu, mai simplu și tot cu reușită sigură este acela de a nu separa albușurile de gălbenușuri, ci a amesteca ouăle întregi cu sare și zahăr. Însă la acest procedeu ar fi necesar și puțin praf de copt, pentru a nu avea textură de budincă.
Citește și: Rețeta Prăjitura Ciocolatina cu vișine din compot
Pentru crema de vanilie, se fierbe laptele cu untul, până acesta se topește.
Separat, se amestecă gălbenușurile cu zahărul, apoi cu făina și amidonul și diluăm amestecul cu o parte din laptele cald.
Compoziția se amestecă cu restul de lapte, se omogenizează bine și se fierbe, amestecând continuu, până capătă consistența unui sos cremos.
Se lasă crema la răcit și se întinde peste blatul de pandișpan cu fructe.
Citește și: Rețeta Pandișpan în două culori cu vanilie și ciocolată
Pentru decor, se trag căpșunile în ciocolatele topite separat și se așază deasupra pandișpanului porționat în cuburi.
Spor și poftă bună!
Pentru mai multe detalii, și explicații de la Chef Munti, urmăriți și materialul video de mai jos: