- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Deliciosul aperitiv din ardei copți cu sos de muștar și miere, poate fi consumat imediat, dar poate fi păstrat și în cămară, pentru iarnă, în borcane sterilizate și bine sigilate.
Rețetă de aperitiv din ardei copți cu sos de muștar și miere - Ingrediente:
- 2 kg ardei capia, roșii
- 1 ceapa medie
- 300 ml ulei
- 1-2 linguri oțet
- 3 linguri miere
- 1 lingură muștar cu hrean
- 2 linguri muștar dulce
- sare, după gust
- 1-2 foi de dafin
Rețetă de aperitiv din ardei copți cu sos de muștar și miere - Preparare
Ardeii capia, aleși cei mai drepți, cei mai cărnoși și mai roșii, se coc, se curăță și se lasă la scurs.
Vedeți aici sfaturi și trucuri pentru a curăța perfect ardeii copți
Se curăță ceapa, se toacă solzișori și se pune la călit în puțin ulei. Se adaugă și foile de dafin și ardeii tăiați în fâșii.
Pentru sos, muștarul se amestecă cu ulei, ca la maioneză, iar la final se adaugă miere și sare, după gust. Se adaugă ardeii căliți și oțet, după gust.
Citește și: Cum faci cel mai bun aperitiv cu vinete și ardei copți
Se omogenizează bine amestecul și se pune în borcanele sterilizate în prealabil. Se înfiletează capacele, apoi se fierb borcanele la bain marie pentru o oră.
După stingerea focului se lasă borcanele în vasul cu apă până când se răcesc definitiv și abia apoi se trec in cămară.
Spor la preparat rRețeta de aperitiv din ardei copți cu sos de muștar și miere și poftă bună la savurat!
Rețetă de plăcintă cu iaurt, gustoasă și răcoroasă - rețeta lui Vlăduț... Vafe aperitiv cu legume mexicane. Rețetă de post...