Servite calde, alături de un iaurt bun, un ceai, la mic dejun, dar și reci, alături de legume proaspete, brioșele aperitiv vor fi foarte apreciate și, cu siguranță, repetate.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac:
- 3 ouă
- 400 gr smântână/iaurt
- 125 ml ulei
- 250 gr făină
- 100 gr spanac
- 100 gr mozzarella răzuită, sau cașcaval
- 100 gr brânză proaspătă, de vaci
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-2 fire de usturoi verde
- 1 plic praf de copt
- sare și piper
- cimbru, oregano
Cum preparăm Rețetă de brioșe cu brânzeturi și spanac
Mai întâi, punem la călit în puțin ulei, ceapa verde și usturoiul verde, tocate mărunt.
Când se pătrund, adăugăm spanacul spălat bine și scurs și amestecăm bine totul, până și spanacul este pătruns.
Într-un bol, amestecăm ouăle cu sare și piper, apoi adăugăm smântâna, sau iaurtul și uleiul. Adăugăm și puțin cimbru, dar și oregano, pentru un plus de arome.
Citește și: Rețetă de muffins cu brânză și dovlecel
În alt vas, adăugăm făina și o amestecăm cu praful de copt.
Combinăm cele două amestecuri, omogenizăm compoziția, apoi adăugăm brânzeturile și spanacul, răcit între timp.
Ungem formele de brioșe cu puțin ulei și le umplem pentru 3/4 din capacitatea lor cu compoziția pentru brioșe aperitiv.
Coacem minunatele brioșe cu brânzeturi și spanac pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
Citește și: Rețetă de Brioșe cu ciuperci și ardei copt
Le lăsăm să se tempereze în forme, pentru a nu se deforma.
Sunt delicioase, le vor îndrăgi și cei mici!
Rețetă grecească de plăcintă cu spanac și brânză feta. Rețeta Spanakopita... Reţetă de tartă franțuzească cu bacon și praz. Rețeta Quiche Lorraine...