Aspectuoase și interesante vor fi pe platoul cu aperitive, aceste Brioșe cu ciuperci și ardei copt!
Ingrediente pentru rețeta Brioșe cu ciuperci și ardei copt
- 500 gr făină
- 1 l lapte batut(sana)
- 500 gr ciuperci conservate
- 200 gr ardei copt
- 500 gr porumb conservat
- 250 gr cașcaval simplu
- 300 gr unt
- 4 ouă
- 100 ml ulei de măsline
- 2 legături de pătrunjel
- 10 gr praf de copt
- 500 gr smântână cu 20% grăsime
- 500 gr roșii cherry
- 250 gr pastă de tomate
- Sare
- piper
- curry
- chili
- 1 căpățână de usturoi
Mod de preparare pentru rețeta Brioșe cu ciuperci și ardei copt
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Se scurg ciupercile și ardeii copți și se toacă cuburi, se scurge porumbul.
Se spală verdeața și se toacă mărunt.
Cașcavalul se dă pe răzătoare, iar făina se cerne împreună cu praful de copt.
Roșiile cherry se dau la cuptor pe hârtie de copt pentru câteva minute.
Se adaugă ingredientele scurse și tocate peste ouăle amestecate cu iaurtul și făină și se asezonează compoziția cu sare și piper.
Se ung formele de brioșe cu unt și se umplu cu compoziția obținută, punând 3/4 din capacitate.
Se dau la cuptor, la 180 de grade, pentru 20-25 de minute.
Între timp se decojesc roșiile, iar o parte din acestea se trec prin blender și sită.
Se amestecă cu pasta de tomate și puțină apă, într-o tigaie cu unt topit.
Se lasă sosul de roșii să fiarbă până se reduce și se condimentează cu sare, chili și curry
Pentru sosul alb, se dă usturoiul pe răzătoare și se freacă cu sare, piper și ulei de măsline, apoi se adaugă smântâna.
Pentru decor se face o mică adâncitură cu cuțitul în roșiile cherry coapte și se pune un fir mic de pătrunjel în ea, asemenea unei ăapșuni.
Se așază câte 2 brioșe pe o farfrie, alături de 2 roșii cherry și cele 2 sosuri.
Pofta buna!
Tagliatelle cu cacao și ragu de vită cu ciocolată... Vinete la cuptor cu mozzarella, ustoroi și parmezan...