Pentru mic dejunuri simple și gustoase, sau pentru pachetele de peste zi, sunt ideale aceste muffins cu brânză și dovlecei!
Se prepară rapid și nu necesită multe ingrediente.
Rețetă de muffins cu brânză și dovlecel - Ingrediente
- 500 gr dovlecel ras
- 100 g brânză telemea, sărată
- 250 gr brânză de vaci, proaspătă
- 2 ouă
- 100 ml ulei
- 100 gr iaurt grecesc
- 1 linguriță rasă cu praf de copt
- un vârf de linguriță cu bicarbonat
- 350 gr făină
- 1 legătură de mărar verde
Rețetă de muffins cu brânză și dovlecel - Preparare
Se scurge bine dovlecelul ras și se amestecă cu brânzeturile bine sfărâmate.
Se încorporează cele două ouă, uleiul, iaurtul, mărarul tocat și la final, făina cernută împreună cu praful de copt și bicarbonatul.
Se omogenizează bine compoziția de muffins cu brânză și dovlecel și se lasă la odihnit 10-15 minute, să se activeze bicarbonatul și praful de copt.
Se porționează aluatul de muffins în formele speciale care se dau la cuptor pentru 35 de minute, la 180 de grade, sau până când aluatul este frumos rumenit la suprafață.
Se lasă să se tempereze în formele de copt, pentru a nu se deforma, apoi se pot transfera pe platouri și servi atât ușor calde, cât și reci.
Din aceeași categorie de preparate cu dovlecei, citiți și rețetele:
Rețetă de minitarte cu brânză și dovlecei
Cum faci cel mai delicios crumble cu zmeură și fulgi de migdale... Cum preparăm cea mai delicioasă rețetă de Negresă cu cremă de brânză și zmeură...