Antena Căutare

Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură, un desert de vară mult adorat

Rețetele de cheesecake au devenit preferatele gospodinelor în orice sezon, pentru că sunt atât de versatile și se pot combina cu orice fructe, cu ciocolată și cu diverse sosuri. Iar pentru că a apărut zmeura pe piață, vă invităm să pregătiți o delicioasă Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură. 

cheesecake cu ciocolată și zmeură

Rețetele de cheesecake au devenit preferatele gospodinelor în orice sezon, pentru că sunt atât de versatile și se pot combina cu orice fructe, cu ciocolată și cu diverse sosuri. Iar pentru că a apărut zmeura pe piață, vă invităm să pregătiți o delicioasă Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură.

Ce ne trebuie pentru rețeta de cheesecake cu ciocolată și zmeură:


  • Pentru bază( 25 cm diametrul):
  • 300 gr biscuiți digestivi
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • Pentru cremă și decor:
  • 750 gr cremă de brânză Philadelphia
  • 200 gr zahăr
  • 4 ouă
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 200 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr zmeură
  • un praf de sare
  • 1 păstaie de vanilie
  • puțin unt pentru uns forma.
Articolul continuă după reclamă

Rețetă de cheesecake cu ciocolată și zmeură - Mod de preparare

Se pornește cuptorul la 170 de grade.

Pentru baza minunatului cheesecake cu ciocolată și zmeură, se macină biscuiții într-un robot și se amestecă cu untul moale. Amestecul rezultat se întinde la baza formei de copt, unsă cu puțin unt. Se dă forma la rece până pregătim crema de brânză.

Se pun 100 ml din smântâna pentru fișcă la încălzit și se adaugă ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până ciocolata se topește, apoi se lasă compoziția la temperat.

Crema de brânză se mixează cu zahărul, restul de smântână, un praf de sare și interiorul păstăii de vanilie. Se încorporează pe rând și ouăle și amidonul de porumb.

Se întinde crema de brânză peste stratul de biscuiți și se marmorează cu compoziția de ciocolată. Se înfige zmeură din loc în loc în compoziție și se dă vasul la cuptor, așezat într-o tavă cu apă, al cărui nivel va ajunge cam la 2/3 din înălțimea vasului.

Cheesecake-ul se coace pentru 40-50 de minute, la 180 de grade.

Se lasă să se răcească și se servește decorat cu zmeură proaspătă, sau cu sos de zmeură.

Citiți și rețeta Cheesecake cu afine și aromă de vanilie!

De mare efect și delicioasă este și rețeta Cheesecake cu jeleu de mango!

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

2025 de exceptie Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x