Antena Căutare

Rețetă de cheesecake sărat și ușor picant. O rețetă de cheesecake aperitiv perfectă pentru săptămâna brânzei!

Pornind de la clasicele rețete de cheesecake, le putem adapta și în varianta sărată și le putem servi ca aperitive la mesele festive, sau pur și simplu ca și gustare în orice zi.

Rețetă de cheesecake sărat și ușor picant. O rețetă de cheesecake aperitiv  perfectă pentru săptămâna brânzei! Galerie
Cheesecake sărat și ușor picant

Și pentru că suntem în prima săptămână din postul mare, adică săptămâna brânzei, cum se numește în popor, rețeta de cheesecake sărat și ușor picant este exact ce ne trebuie pentru un starter, sau pentru pachetul de la serviciu.

Săptămâna brânzei, cunoscută în tradiţia rusă ca Maslenitsa (Ма́сленица - Săptămâna untului) este a şaptea săptămână de post. În Săptămâna brânzei nu se mai consumă carne, ci doar produse lactate şi ouă, interzise și acestea în restul postului.

Ce ne trebuie pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant:


  • Pentru o formă de tort de 26 cm:
  • 250 g biscuiți crackers
  • 150 g unt topit
  • 800 g cremă de brânză
  • 250 g mascarpone
  • oregano
  • sare și piper
  • 100 g arahide
  • 150 g parmezan
  • salată verde, pentru servit

Mod de preparare pentru pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant

Pentru a realiza baza cheesecake-ului, biscuiții se sfărâmă și se amestecă cu untul topit, până se obține o compoziție omogenă. Cu această compoziție se tapetează în strat uniform, baza formei de tort.

Pentru stratul de brânză, brânzeturile se amestecă și se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust.

Compoziția de brânzeturi se întinde peste stratul de biscuiți, apoi se presară deasupra parmezanul ras și arahidele măcinate grosier. Cheesecake-ul sărat și ușor picant se dă la frigider, pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa și servi.

Deliciosul cheesecake sărat și ușor picant se poate servi ca atare, sau cu salată verde, salată de roșii, sau chiar cu un sos delicios de roșii cu ardei.

Rețetă de cheesecake sărat și ușor picant. O rețetă de cheesecake aperitiv  perfectă pentru săptămâna brânzei!

cheesecake sărat și ușor picant

Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran - Rețeta lui Chef Munti... Rețetă de Clătite americane cu spanac și mozzarella - Rețeta lui Vlăduț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x