- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Și pentru că suntem în prima săptămână din postul mare, adică săptămâna brânzei, cum se numește în popor, rețeta de cheesecake sărat și ușor picant este exact ce ne trebuie pentru un starter, sau pentru pachetul de la serviciu.
Săptămâna brânzei, cunoscută în tradiţia rusă ca Maslenitsa (Ма́сленица - Săptămâna untului) este a şaptea săptămână de post. În Săptămâna brânzei nu se mai consumă carne, ci doar produse lactate şi ouă, interzise și acestea în restul postului.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant:
- Pentru o formă de tort de 26 cm:
- 250 g biscuiți crackers
- 150 g unt topit
- 800 g cremă de brânză
- 250 g mascarpone
- oregano
- sare și piper
- 100 g arahide
- 150 g parmezan
- salată verde, pentru servit
Mod de preparare pentru pentru Rețeta de Cheesecake sărat și ușor picant
Pentru a realiza baza cheesecake-ului, biscuiții se sfărâmă și se amestecă cu untul topit, până se obține o compoziție omogenă. Cu această compoziție se tapetează în strat uniform, baza formei de tort.
Pentru stratul de brânză, brânzeturile se amestecă și se condimentează cu sare, piper și oregano, după gust.
Compoziția de brânzeturi se întinde peste stratul de biscuiți, apoi se presară deasupra parmezanul ras și arahidele măcinate grosier. Cheesecake-ul sărat și ușor picant se dă la frigider, pentru cel puțin o oră, înainte de a-l secționa și servi.
- Mai vedeți și Trei metode de a prepara brânză din lapte de vaci acasă!
Deliciosul cheesecake sărat și ușor picant se poate servi ca atare, sau cu salată verde, salată de roșii, sau chiar cu un sos delicios de roșii cu ardei.
Rulouri din piept de pui cu mozzarella servite cu un delicios risotto cu șofran - Rețeta lui Chef Munti... Rețetă de Clătite americane cu spanac și mozzarella - Rețeta lui Vlăduț...