Rețeta de brânză aromatizată în stil mediteranean este ușor de preparat, nu necesită tratament termic și nici timp de așteptare pentru conservat. Se poate servi chiar de a doua zi, însă cu cât stă mai mult la macerat cu atât va fi mai gustoasă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Brânză aromatizată în stil mediteranean:
- 1 kg brânză telemea sărată
- 500 ml ulei de măsline
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 2-3 crenguțe de oregano
- 2 crenguțe de busuioc
- 1 lingură piper boabe
- 1/2 linguriță fulgi de chili
- coajă rasă de lămâie sau lime
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Brânză aromatizată în stil mediteranean.
Procedeul de a marina brânza telemea este foarte simplu, doar trebuie avut în vedere alegerea tipului de brânză și a calității uleiului de măsline.
Trebuie să alegem o brânză telemea matură, ținută la saramură, o brânză de vaci sau de capre.
Brânza se taie uniform, în felii grosiere de 2 cm, apoi în cuburi. Cuburile de brânză se pun în borcane, iar printre ele se așază crenguțele de oregano, busuioc și rozmarin. Se adaugă și boabe de piper, coaja de lămâie și fulgi de chili și se toarnă ulei de măsline atât cât cuburile de brânză să fie bine acoperite.
Borcanele se închid ermetic cu capacele din dotare și se păstrează la loc umbros și răcoros.
- Citiți și articolul Trei metode de a prepara brânză din lapte de vaci acasă!
Brânza aromatizată în stil mediteranean se poate păstra până la 2 luni, însă după deschiderea borcanului, trebuie consumată în maxim 2 săptămâni și trebuie ținută la frigider, iar ierburile aromate trebuiesc extrase, pentru a nu se crea mucegai.
O rețetă deosebită de pâine cu cartofi dulci și semințe din bucătăria lui Vlăduț... De Moșii de iarnă se împart vase noi cu piftii, răcituri sau cotoroage. Rețete de piftii, răcituri sau cotoroage....