Live acumFilm: Ultima reduta (SUA 2013)
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Cum poți pregăti acasă brânză aromatizată în stil mediteranean, perfectă pentru salată sau diverse aperitive?

Perfectă pentru a fi servită ca aperitiv, sau inclusă în diverse salate, brânza aromatizată se consumă foarte mult în zonele mediteraneene, dar a devenit îndrăgită și la noi și o găsim inclusă în meniurile restaurantelor.

Brânză aromatizată în stil mediteranean

Rețeta de brânză aromatizată în stil mediteranean este ușor de preparat, nu necesită tratament termic și nici timp de așteptare pentru conservat. Se poate servi chiar de a doua zi, însă cu cât stă mai mult la macerat cu atât va fi mai gustoasă.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Brânză aromatizată în stil mediteranean:


  • 1 kg brânză telemea sărată
  • 500 ml ulei de măsline
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 2-3 crenguțe de oregano
  • 2 crenguțe de busuioc
  • 1 lingură piper boabe
  • 1/2 linguriță fulgi de chili
  • coajă rasă de lămâie sau lime

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Brânză aromatizată în stil mediteranean.

Procedeul de a marina brânza telemea este foarte simplu, doar trebuie avut în vedere alegerea tipului de brânză și a calității uleiului de măsline.

Trebuie să alegem o brânză telemea matură, ținută la saramură, o brânză de vaci sau de capre.

Brânza se taie uniform, în felii grosiere de 2 cm, apoi în cuburi. Cuburile de brânză se pun în borcane, iar printre ele se așază crenguțele de oregano, busuioc și rozmarin. Se adaugă și boabe de piper, coaja de lămâie și fulgi de chili și se toarnă ulei de măsline atât cât cuburile de brânză să fie bine acoperite.

Borcanele se închid ermetic cu capacele din dotare și se păstrează la loc umbros și răcoros.

Brânza aromatizată în stil mediteranean se poate păstra până la 2 luni, însă după deschiderea borcanului, trebuie consumată în maxim 2 săptămâni și trebuie ținută la frigider, iar ierburile aromate trebuiesc extrase, pentru a nu se crea mucegai.

Video