Putem jongla cu ingredientele după propria imaginație și propriul gust pentru a prepara diverse rețete de chiftele fără carne, important este să le combinăm cum trebuie, pentru a le putea modela și a se menține compacte în timpul preparării termice.
Rețetă de chiftele fără carne. Chiftele din cartofi și alte ingrediente, pline de gust și sățietate - Ingrediente:
- 150 g fulgi de ovaz
- 2 cartofi, medii
- 2 ouă
- 50 gr pesmet
- 50 gr parmezan
- 25-30 gr unt
- 1 ceapă, medie
- sare și piper
- 1 legătură pătrunjel verde
- puțin rozmarin uscat
- puțin ulei
Rețetă de chiftele fără carne. Chiftele din cartofi și alte ingrediente, pline de gust și sățietate - preparare
Cartofii se spală bine, se pun la fiert în apă cât să fie bine acoperiți și se lasă până se pătrund. Se trec prin jet de apă rece, se curăță și se pasează cu puțin unt.
Peste cartofii pasați și bine temperați se adaugă fulgii de ovăz, pesmetul, ceapa curățată și tocată mărunt, parmezanul răzuit, pătrunjelul tocat mărunt, cele două ouă, sare și piper. Se amestecă bine toate îngredientele și se asezonează cu sare și piper. Compoziția pentru chiftele fără carne se lasă la odihnit 10-15 minute.
Citește și: Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac
Cu mâinile umezite în puțin ulei se modelează chiftelele fără carne și se prăjesc în tigaia unsă foarte puțin cu ulei.
Pentru o coacere uniformă, înrucât nu folosim baie de ulei, așezăm un capac peste tigaie, iar când întoarcem chiftelele, ștergem capacul de aburii care se formează.
Citește și: Trei rețete de chiftele cu care ne putem răsfăța în zilele de post
Chiftelele fără carne pot fi preparate și la cuptor, pe hârtie de copt.
Spor și poftă bună!
Cum preparăm acasă Băutură naturală din orez, perfectă pentru a înlocui laptele în perioadele de post?... Starter, plămădeală sau cultură de drojdie pentru pâine. Cum să ai tot timpul drojdie pentru pâine?...