Chiftelele sunt foarte gustoase de la așa combinație de legume, se pot prepara fie prăjite, fie la cuptor, iar piureul de cartofi cu spanac le completează gustul într-o armonie perfectă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac:
- Pentru chiftele de legume:
- 400 g ciuperci din conservă
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 4-5 căței de usturoi
- sare
- piper
- cimbru
- busuioc
- 1/2 legătură mărar
- 1/2 legătură pătrunjel
- 200 g pesmet
- ulei pentru prăjit
- Pentru piure de cartofi cu spanac:
- 1 kg cartofi
- 500 gr frunze de spanac
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- 1 legatură pătrunjel verde
Rețetă de post: Chiftele de legume cu piure de cartofi și spanac - Preparare
Pentru a prepara chiftele de legume, spălăm bine cartofii și îi punem la fiert, necurățați, în apă cât să fie acoperiți.
Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare. Tocăm ceapa solzișori, iar usturoiul îl tocăm rondele. Tocăm verdeața mărunt.
Punem puțin ulei la încins și călim ceapa și usturoiul, ușor în el, apoi adăugăm ciupercile scurse. Le amestecăm de câteva ori pe foc, apoi le transferăm într-o sită, să se scurgă uleiul.
Curățăm cartofii fierți și răciți, în prealabil și îi tocăm în cuburi. Tocăm și morcovul în cuburi, îl adăugăm peste cartofi, adăugăm și ciupercile cu ceapa și usturoiul și transformăm totul într-o pastă, cu ajutorul blenderului. Adăugăm și verdeața tocată, sare, piper, cimbru și busuioc, după gust și omogenizăm compoziția. Completăm cu pesmet, atât cât să fie compoziția compactă și să putem modela chiftelele. Restul de pesmet îl punem pe un platou.
- Vedeți și Cum se prepară cel mai bun burger de post!
Cu mâinile ușor umezite în apă rece, formăm chiftelele de mărimea unei mingi de ping pong, pe care le aplatizăm ușor. Le tăvălim prin pesmet pe toate părțile.
Încingem ulei într-o tigaie încăpătoare și prăjim chiftelele, la foc iute, pe ambele părți. Sau, le putem prepara la cuptor, in tava tapetată cu hârtie de copt, ori în forme de brioșe.
Pentru a prepara piure de cartofi cu spanac, cartofii se curăță de coajă și se toacă cuburi, apoi se fierb în apă cu sare până încep să se sfărâme.
Frunzele de spanac, bine spălate și scurse, se trag la tigaie, în ulei de măsline cu 2-3 căței de usturoi tăiați rondele.
Cartofii fierți, se scurg, se pasează și se omogenizează, apoi se amestecă cu spanacul tocat mărunt și pătrunjelul verde, de asemeni, tocat.
Se servesc chiftelele de legume, cu piureul de cartofi cu spanac, într-un decor frumos de primăvară.
Rețete de post. Trei rețete simple și ușoare pentru un meniu complet de post... Rețetă de desert oriental pentru un weekend de poveste - Rețeta lui Vlăduț...