Antena Căutare

Rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat

Pentru un platou cu aperitive festive, cu siguranță vor impresiona aceste delicioase choux-uri aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat.

Aperitive cu brânză și somon
Choux-uri aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat | shutterstock

Dacă sunteți în pană de idei, ce să mai puneți pe un platou cu aperitive la mesele festive, aruncați un ochi peste această rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat, ce vă poate inspira.

În special, dacă vă gândiți să pregățiți eclere, sau choux a la creme, puteți opri câteva coji și pentru platoul cu aperitive. Sunt gustoase, sunt aspectuoase și sigur vor impresiona și pe cel mai mofturos mesean.

Citește și: Choux à la crème cu frișcă și zmeură

Puteți să le umpleți și cu alte compoziții cum ar fi o salată de ciuperci cu maioneză, o pastă de pește, o salată de varză cu țelină și morcovi și multe altele.

Doar lăsați imaginația să zburde liberă în timp ce preparați cojile din aluat opărit și ideile nu vor conteni să vă surprindă.

Ingrediente pentru Rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat:

  • Ingrediente pentru aluat opărit:

  • 150 ml apă
  • 50 gr unt
  • 3 ouă
  • sare și piper
  • 125 gr făină
  • Ingrediente pentru crema de brânză cu somon afumat:

  • 300 gr brânză cremoasă, brânză tartinabilă
  • 300 gr brânză sărată( telemea, brânză de burduf, etc.)
  • 100 gr urdă proaspătă, sau brânză de vaci, proaspătă
  • 1-2 linguri smântână
  • 200 gr somon afumat
  • mărar vede și busuioc verde

Mod de preparare pentru Rețetă de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat

Preparare aluat opărit pentru cojile de choux

Punem într-un vas, pe foc, apa, untul, un praf de sare și unul de piper. Lăsăm să se topească untul și să atingă lichidul punctul de fierbere, apoi adăugăm toată făina și amestecăm intens, până aceasta absoarbe tot lichidul și obținem un aluat omogen.

Lăsăm aluatul să se răcească bine și încorporăm în el, unul câte unul, cele trei ore. Dăm aluatul la rece pentru 30 de minute.

Asamblăm și coacem cojile pentru choux-uri

Pornim cuptorul la 180 de grade.

Punem aluatul într-un posh cu dui stelat și creăm rotocoale din el, în tava tapetată cu hârtie de copt. Le creăm la distanțe de 2 cm, pentru a le lăsa spațiu să se extindă în timpul tratamentului termic.

Citește și: Rețeta de rulouri din foietaj cu brânză și ceapă verde, perfecte pentru platoul cu aperitive

Coacem cojile pentru chouxuri la 180 de grade timp de 30 de minute, sau până se rumenesc frumos la suprafață.

Le lăsăm să se răcească bine înainte de a le decupa.

Pregătim crema de brânză cu somon afumat

Amestecăm într-un vas, toate tipurile de brânză. Adăugăm smântână atât cât să obținem o compoziție cremoasă.

Tocăm somonul afumat în bucăți mici și le amestecăm cu crema de brânză.

Tocăm și câteva fire de mărar verde și câteva frunze de busuioc și le adăugăm în compoziția de brânză cu somon afumat.

Putem să mai adăugăm puțină boia de ardei, puțină nucșoară, sau chimen măcinat, pentru un plus de gust și culoare.

Decupă un căpăcel de la choux-urile răcite și le umplem cu această cremă de brânză cu somon afumat.

În speranța că v-a plăcut această idee, vă dorim spor la preparat rețeta de choux aperitiv cu cremă de brânză și somon afumat și poftă bună la savurat!

Video Chefi la cuțite | Sezonul 12, 20 septembrie 2023. „Barbie” de România i-a uluit pe jurați cu apariția sa Chefi la cuțite | Sezonul 12, 20 septembrie 2023. „Barbie” de România i-a uluit pe jurați cu apariția sa Miercuri, 20.09.2023, 23:30
Video recomandate
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 9, 21 septembrie 2023. Petru s-a trezit din anestezie! Alice refuză să-l aducă pe Robi la spital
Lia - Soția soțului meu | Sezonul 2, episodul 9, 21 septembrie 2023. Petru s-a trezit din anestezie! Alice refuză să-l aducă pe Robi la spital Joi, 21.09.2023, 21:30
Chefi la cuțite își menține supremația în topul audiențelor. Degustări sub presiune, aseară, în arena audițiilor

Chefi la cuțite își menține supremația în topul audiențelor. Degustări sub presiune, aseară, în arena audițiilor

Preselecțiile sezonului 12 Chefi la cuțite se apropie cu pași mari de final. Jurații sunt la un pas de bootcamp, astfel că aseară, degustările s-au desfășurat la foc continuu, într-o ediție a show-ului culinar care s-a impus din nou ca lider de audiență, pe toate targeturile.

Joi, 21.09.2023, 11:53
Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Barbie Queen i-a luat prin surprindere pe chefi atunci când a apărut în platou. Ce a povestit

Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Barbie Queen i-a luat prin surprindere pe chefi atunci când a apărut în platou. Ce a povestit

În ediția 13 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12, „Barbie” de România i-a uluit pe jurați atunci când și-a făcut apariția în platou. Drag queen-ul a făcut confesiuni emoționante despre trecutul său.

Miercuri, 20.09.2023, 23:59
Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Raluca, soția lui Florin Dragomir din sezonul 10, l-a „enervat” pe chef Dumitrescu. Ce a zis

Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Raluca, soția lui Florin Dragomir din sezonul 10, l-a „enervat” pe chef Dumitrescu. Ce a zis

În ediția 13 a emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12, Florin Dumitrescu a fost scos din sărite de Raluca Dragomir, soția lui Florin Dragomir, fost concurent în sezonul 10.

Miercuri, 20.09.2023, 22:38
Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Valentin Gabriel Manu a povestit ce viață de film a avut până acum. Ce a făcut

Chefi la cuțite, 20 septembrie 2023. Valentin Gabriel Manu a povestit ce viață de film a avut până acum. Ce a făcut

Valentin Gabriel Manu i-a surprins pe jurații emisiunii Chefi la cuțite sezonul 12 cu dezvăluirile pe care le-a făcut despre el și trecutul său.

Miercuri, 20.09.2023, 22:10
x