Minunata rețetă de Fursecuri cu migdale si glazură de ness, face parte din colecția de rețete, din Bucătăria lui Vlăduț, bucătarul iscusit, de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Ingrediente pentru rețeta Fursecuri cu migdale si glazură de ness:
- 350 g făină albă tip 000
- 250 g unt cu 82% grăsime
- 150 g migdale măcinate fin
- 50 g zahăr
- 1 ou
- 1 praf sare
- Pentru glazură:
- 2 lingurițe ness
- 1 lingură apă
- 200 g zahăr pudră
- Pentru decor:
- nuci
- migdale
- fistic
- fructe de pădure
Mod de preparare pentru rețeta Fursecuri cu migdale si glazură de ness
Se amestecă, într-un vas, făina cu migdalele măcinate fin și se face o adâncitură la miloc. Se pun acolo: oul, zahărul, sarea și untul rece, tăiat în cuburi. Se amestecă totul, bine și rapid, cu vârful degetelor, până se obține un aluat compact care se dă la rece, acoperit cu folie, pentru 30 de minute.
- Din aceeași categorie de Rețete de fursecuri pentru Crăciun, mai puteți opta și pentru Rețeta Fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic!
După acest interval, aluatul de fursecuri se întinde între două foi de hârtie de copt, în grosime de 5 mm, apoi se îndepărtează hârtia de deasupra și se decupează aluatul în formele dorite. Se transferă în tavă și se coc delicioasele fursecuri Coffe Secret, pentru 15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
- Mai vedeți și Trei Rețete de fursecuri care n-ar trebui să lipsească de pe platoul cu deserturi de sărbători!
După răcire se ung cu glazura de cafea preparată prin amestecarea zahărului pudră cu cafeaua solubilă, turnând treptat apă până se obține acea spumă delicioasă. Apoi se decorează după propria imaginație cu ingredientele pentru decor.
Cum se prepară delicioasele Cornulețe vieneze cu vanilie - Wiener vanillekipferl... Rețete de prăjituri festive. Prăjitura Carpați sau Cabana din Carpați...