Antena Căutare

Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă - Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan și Dani

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață cum să preparăm granola acasă, mult mai sănătoasă și foarte gustoasă.

Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă -  Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan și Dani Galerie
Granola preparată în casă

Granola este un amestec din mai multe tipuri de cereale cu mai multe tipuri de fructe deshidratate, nuci și semințe, ceva condimente și îndulcitori naturali.

Benefiiciile consumului de granola sunt multiple:

  • în primul rând confera organismului energia necesară activităților zilnice;
  • prin conținutul ridicat de fibre se îmbunătățește digestia, conferă sățietate și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge;
  • prin conținutul de semințe și nuci oferă organismului grăsimi sănătoase;
  • ajuta la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului și a obezității, etc.

Granola se poate servi la mic dejun cu lapte clasic, iaurt, sau lapte vegetal, dar se poate include și în anumite deserturi cum ar fi fursecurile, cheesecake-urile, sau diverse blaturi de prăjituri.

Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă -  Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu Răzvan și Dani

Mic dejun cu granola

Ce ne trebuie pentru Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă:

  • amestec de fulgi de cereale
  • miez de nucă
  • amestec de fructe deshidratate
  • semințe de susan alb și negru
  • miere

Cum procedăm pentru a prepara Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă

Într-un vas mare, desfacem amestecul din fulgi de cereale.

Tăiem fructele deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste fulgii de cereale

Amestecăm toate aceste ingrediente, plus semințele și mierea și le întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Citește și: Cum să faci iaurt acasă

Le dăm la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.

Măcinăm miezul de nucă mai grosier, sau îl tăiem la cuțit, îl adăugăm peste ingredientele din tavă și mai lăsăm totul la cuptor 10-15 minute.

O parte din granola o putem depozita în borcane închise ermetic și o putem păstra la loc răcoros, iar o parte o servim la mic dejun cu iaurt, sau lapte, adăugând și ceva fructe proaspete, pentru un plus de gust și prospețime.

Citește și: 5 sfaturi utile pentru un mic dejun sănătos

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Printre beneficii se numără fa

Să vă fie de folos!

Pentru mai multe amănunte, dar și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți materialul video de mai jos:

Cum putem pregăti cozonac în varianta de post? Rețetă de cozonac de post cu umplutură de mac... Cum se face drojdia de casă! Rețetă simplă și rapidă cu care nu dai greș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x