Granola este un amestec din mai multe tipuri de cereale cu mai multe tipuri de fructe deshidratate, nuci și semințe, ceva condimente și îndulcitori naturali.
Benefiiciile consumului de granola sunt multiple:
- în primul rând confera organismului energia necesară activităților zilnice;
- prin conținutul ridicat de fibre se îmbunătățește digestia, conferă sățietate și ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge;
- prin conținutul de semințe și nuci oferă organismului grăsimi sănătoase;
- ajuta la reducerea colesterolului și a tensiunii arteriale, la prevenirea cancerului și a obezității, etc.
Granola se poate servi la mic dejun cu lapte clasic, iaurt, sau lapte vegetal, dar se poate include și în anumite deserturi cum ar fi fursecurile, cheesecake-urile, sau diverse blaturi de prăjituri.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă:
- amestec de fulgi de cereale
- miez de nucă
- amestec de fructe deshidratate
- semințe de susan alb și negru
- miere
Cum procedăm pentru a prepara Rețetă de Granola preparată în casă, foarte simplă și mult mai sănătoasă
Într-un vas mare, desfacem amestecul din fulgi de cereale.
Tăiem fructele deshidratate în cuburi mici și le adăugăm peste fulgii de cereale
Amestecăm toate aceste ingrediente, plus semințele și mierea și le întindem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Citește și: Cum să faci iaurt acasă
Le dăm la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Măcinăm miezul de nucă mai grosier, sau îl tăiem la cuțit, îl adăugăm peste ingredientele din tavă și mai lăsăm totul la cuptor 10-15 minute.
O parte din granola o putem depozita în borcane închise ermetic și o putem păstra la loc răcoros, iar o parte o servim la mic dejun cu iaurt, sau lapte, adăugând și ceva fructe proaspete, pentru un plus de gust și prospețime.
Citește și: 5 sfaturi utile pentru un mic dejun sănătos
Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Printre beneficii se numără fa
Să vă fie de folos!
Pentru mai multe amănunte, dar și sfaturi de la Vlăduț, urmăriți materialul video de mai jos: