Foarte bine ne prind în sezonul rece câteva borcane de conserve de legume, mai ales în perioadele de post! Doar desfacem un borcan, încălzim conținutul, adăugăm și ceva verdeață pentru un plus de prospețime și ne-am asigurat una dintre mesele primncipale ale zilei.
Rețetă de mazăre la borcan pentru iarnă - Ingrediente:
- 2 kg mazăre
- 500 g ceapă
- 300 g morcovi
- 1 rădăcină țelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 2 ardei
- 400 g bulion
- 350 ml ulei
- sare
- cimbru
- piper
- 3 l apă
Rețetă de mazăre la borcan pentru iarnă - Preparare
Se curăță și se toacă toate legumele mărunt, apoi se călesc ușor în ulei.
Când încep să se pătrundă, se adaugă apă fierbinte și mazărea.
Se lasă să fiarbă la foc lent, până când mazărea este pătrunsă, apoi se adaugă bulionul.
După 10-15 minute de la adăugarea bulionului se gustă mâncarea și se potrivește gustul cu sare, piper și cimbru.
Citește și: Cum conservăm mazăre pentru iarnă
Se mai lasă să fiarbă 10 minute, apoi se pune fierbinte în borcanele sterilizate în prealabil, se înfiletează capacele și se dau la cuptor, cu focul aprins, pentru 5-6 minute.
După stingerea focului se lasă borcanele în cuptor până se răcesc definitiv.
Citește și: Rețeta Tocană de fasole verde la borcan
Iarna, sau când se desfac borcanele, se încălzește tocana și se mai potrivește gustul cu ceva condimente și zahăr dacă se dorește dulceagă.
De asemeni se mai adaugă verdeață tocată: mărar, pătrunjel, în timpul servirii.
Cum preparăm un delicios pate de păstrăv afumat, cu gust fructat și frumos colorat?... Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată. Un preparat simplu și rapid...