Chefi la cutite

TOATE SEZOANELE, INTEGRALE

Cum conservăm mazăre pentru iarnă, la borcan!

 

De ce să ocupăm spațiul din congelator când putem conserva mazăre pentru iarnă, la borcan?
Va fi perfectă pentru supe creme, mâncăruri și salate!


Ingrediente pentru Mazăre pentru iarnă la borcan

  • 3 kg mazăre
  • 2 l apă
  • 2 linguri sare
  • 1-2 linguri zahăr

Mod de preparare Mazăre pentru iarnă la borcan

Se spală bine boabele de mazăre în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se pune un vas cu apa la fiert, se adaugă sarea și zahărul și se amestecă până se topesc.
La primul clocot al apei se adaugă mazărea și se lasă să fiarbă 6-8 minute.
Între timp se spală și se sterilizează borcanele.
Se umplu borcanele, fierbinți, cu boabe de mazăre, cât să acopere 3/4 din capacitatea borcanelor, apoi se adaugă saramura fierbinte și se înfiletează imediat capacele.
Borcanele cu mazăre, așezate într-o tavă, se introduc în cuptorul deja cald și se lasă acolo până se răcesc complet, apoi se trec la loc răcoros etichetate frumos.

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe