Chefi la cutite

LUNI ȘI MARȚI, ORA 20:00

Cum conservăm mazăre pentru iarnă, la borcan!

 

De ce să ocupăm spațiul din congelator când putem conserva mazăre pentru iarnă, la borcan?
Va fi perfectă pentru supe creme, mâncăruri și salate!


Ingrediente pentru Mazăre pentru iarnă la borcan

  • 3 kg mazăre
  • 2 l apă
  • 2 linguri sare
  • 1-2 linguri zahăr

Mod de preparare Mazăre pentru iarnă la borcan

Se spală bine boabele de mazăre în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se pune un vas cu apa la fiert, se adaugă sarea și zahărul și se amestecă până se topesc.
La primul clocot al apei se adaugă mazărea și se lasă să fiarbă 6-8 minute.
Între timp se spală și se sterilizează borcanele.
Se umplu borcanele, fierbinți, cu boabe de mazăre, cât să acopere 3/4 din capacitatea borcanelor, apoi se adaugă saramura fierbinte și se înfiletează imediat capacele.
Borcanele cu mazăre, așezate într-o tavă, se introduc în cuptorul deja cald și se lasă acolo până se răcesc complet, apoi se trec la loc răcoros etichetate frumos.


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite sezonul 6 se văd exclusiv pe AntenaPlay // smartTV smartphone, tabletă sau computer >>> Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>


 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
Black Friday - nu rata ofertele
PREMIUM

Mai multe