De ce să ocupăm spațiul din congelator când putem conserva mazăre pentru iarnă, la borcan?
Va fi perfectă pentru supe creme, mâncăruri și salate!
Ingrediente pentru Mazăre pentru iarnă la borcan
- 3 kg mazăre
- 2 l apă
- 2 linguri sare
- 1-2 linguri zahăr
Mod de preparare Mazăre pentru iarnă la borcan
Se spală bine boabele de mazăre în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se pune un vas cu apa la fiert, se adaugă sarea și zahărul și se amestecă până se topesc.
La primul clocot al apei se adaugă mazărea și se lasă să fiarbă 6-8 minute.
Între timp se spală și se sterilizează borcanele.
Se umplu borcanele, fierbinți, cu boabe de mazăre, cât să acopere 3/4 din capacitatea borcanelor, apoi se adaugă saramura fierbinte și se înfiletează imediat capacele.
Borcanele cu mazăre, așezate într-o tavă, se introduc în cuptorul deja cald și se lasă acolo până se răcesc complet, apoi se trec la loc răcoros etichetate frumos.