Căutare Live

Cum conservăm mazăre pentru iarnă, la borcan!

De ce să ocupăm spațiul din congelator când putem conserva mazăre pentru iarnă, la borcan? Va fi perfectă pentru supe creme, mâncăruri și salate!

Mazăre pentru iarnă la borcan

De ce să ocupăm spațiul din congelator când putem conserva mazăre pentru iarnă, la borcan?
Va fi perfectă pentru supe creme, mâncăruri și salate!


Ingrediente pentru Mazăre pentru iarnă la borcan

  • 3 kg mazăre
  • 2 l apă
  • 2 linguri sare
  • 1-2 linguri zahăr

Mod de preparare Mazăre pentru iarnă la borcan

Se spală bine boabele de mazăre în apă rece, apoi se lasă la scurs.
Se pune un vas cu apa la fiert, se adaugă sarea și zahărul și se amestecă până se topesc.
La primul clocot al apei se adaugă mazărea și se lasă să fiarbă 6-8 minute.
Între timp se spală și se sterilizează borcanele.
Se umplu borcanele, fierbinți, cu boabe de mazăre, cât să acopere 3/4 din capacitatea borcanelor, apoi se adaugă saramura fierbinte și se înfiletează imediat capacele.
Borcanele cu mazăre, așezate într-o tavă, se introduc în cuptorul deja cald și se lasă acolo până se răcesc complet, apoi se trec la loc răcoros etichetate frumos.

Deliciul verii! Rulouri de vinete umplute cu brânzeturi aromate... Dovlecei în saramură la borcan, pentru iarnă...
Ultimele știri