- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu putem lăsa sezonul căpșunelor să treacă fără a ne delecta cu un desert simplu și delicios: Rețetă de pandișpan cu căpșune.
Ce ne trebuie pentru rețeta de pandișpan cu căpșune:
- Pentru o tavă de 20/30 cm:
- 6 ouă
- 120 gr zahăr
- 120 gr făină
- zeama și coaja de la o lămâie
- 1 praf de sare
- Sirop:
- 250 ml apă
- 50 gr zahăr
- 2-3 lingurițe estență de lămâie
- Pentru cremă și decor:
- 750 gr căpșune
- 200 gr zahăr
- 1 lingură amidon alimentar
- 1 pliculeț tort gelee transparent
- 250 ml apă
Cum preparăm deliciosul pandișpan cu căpșune.
Pregătim blatul de pandișpan după modul clasic. Albușurile, separate de gălbenușuri, se presară cu un praf de sare, și se mixează spumă, se adaugă, treptat, zahărul și zeama de lămâie și va rezulta o bezea fermă.
Se adaugă gălbenușurile, coaja de lămâie și la final se încorporează, treptat, făina. Aluatul pentru blat de pandișpan se întinde în tava tapetată cu hărtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Vedeți și rețeta Pandișpan bicolor cu cireșe!
Când este răcit, blatul de pandișpan se secționează în două și se însiropează ușor cu siropul rece, preparat din apă cu zahăr și esență, prin fierbere.
Pentru crema de căpșune, se amestecă 400 gr de căpșune cu 200 gr zahăr și se pasează cu ajutorul unui blender. Se trece piureul rezultat prin sită, apoi se amestecă cu amidonul dizolvat în 2 linguri de apă și se fierbe la bain marie până rezultă o cremă compactă. Se lasă la temperat și se întinde între foile de pandișpan și deasupra prăjiturii, peste care se așază felii de căpșune.
Se desface plicul de tort gelee în apă, se lasă la hidratat și se încălzește până la diluare, apoi se toarnă uniform peste căpșunele de deasupra deliciosului pandișpan cu căpșune.
Să vă fie de folos!
Cum faci vișinată tradițională. Rețetă plină de savoare, la tine acasă... Rețetă de clătite japoneze: desert pufos și gustos...