Rețeta de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie se prepară ușor și cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Ceapa roșie, pe lângă gustul deosebit, dulce-picant, conferă tartei și un aspect plăcut.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie:
- Pentru aluat de tartă, sărat( 3 tarte de 22 cm):
- 1 ou
- 150 g unt
- 300 g făină
- 2 linguri apă rece
- sare
- Pentru umplutura de brânzeturi cu ceapă roșie:
- 400 g brânză proaspătă, de vaci
- 250 g brânză telemea, sărată
- 3-4 cepe roșii mari
- 4 ouă
- 200 ml smântână
- 1/2 linguriță chimen măcinat
- un cubuleț de unt
Cum procedăm pentru prepararea Rețetei de Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie.
Mai întâi pregătim aluatul de tartă, pe care îl vom lăsa la odihnit 30 de minute, Pentru a prepara aluat de tartă, se amestecă rapid, toate ingredientele, reci, până se obține un aluat omogen și ușor nisipos. Se acoperă aluatul cu folie și se dă la rece, pentru 30 de minute.
Între timp, se pregătește compoziția de brânză și ceapa roșie. Se amestecă cele două tipuri de brânzeturi cu smântâna și 3 ouă și se asezonează cu sare și chimen.
Ceapa roșie se toacă julien, se presară cu puțină sare și se trage ușor la tigaie în puțin unt.
Din aceeași categorie de rețete, mai puteți încerca și:
Se scoate aluatul de la rece și se îmbracă cu el bazele și pereții laterali a trei forme de tartă de 22 cm, diametrul.
Se întinde compoziția de brânză, iar deasupra se întinde ceapa roșie și se înfige ușor în compoziție. Se ung tartele deasupra cu un ou bătut, folosind o pensulă.
Se coc delicioasele tarte cu brânzeturi și ceapă roșie pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Se lasă să se tempereze, apoi se pot porționa și servi, alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
Rețetă de Clătite cu aluat din piureul de cartofi rămas pentru a doua zi... Cum preparăm celebrele Cinnamon Rolls? Rețetă de rulouri cu scorțișoară și glazură albă....