Si aspectuoasă și foarte gustoasă, dar și sănătoasă cu atâtea legume proaspete, pline de vitamine, o astfel de Tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore, va cuceri instant, orice gurmand!
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore:
- Pentru un blat rotund de 26 cm:
- 300 gr făină
- 125 g unt cu peste 80 % grăsime
- 5-6 linguri de apă rece
- un praf de sare
- puțin ulei de măsline
- oregano
- Pentru umplutură:
- 2 zucchini
- 2 vinete lunguiețe
- 2-3 ardei capia, roșii
- 1 morcov
- 2-3 roșii
- 200 gr brânză proaspătă, de vaci
- 100 gr telemea
- 150 gr smântână grasă
- 3 ouă
- 1 legătură de mărar verde
- 2-3 frunze de busuioc
Cum preparăm rețeta de Tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore.
Intr-un vas, cernem făina, adăugăm un praf de sare și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție sfărâmicioasă, apoi adăugăm, treptat, apă rece, până se omogenizează aluatul.
Acoperim aluatul de tartă sărată cu folie alimentară și îl dăm la rece pentru o oră.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură. Spălăm bine legumele și le curățăm, după caz( ardeii și morcovul). Cu ajutorul unei mandoline, sau a unui feliator, le tăiem în felii subțiri și le stropim ușor cu ulei de măsline și presărăm puțin oregano uscat.
Amestecăm, într-un vas, cele două tipuri de brânzeturi, iar ouăle le amestecăm cu smântâna, un praf de sare, mărarul tocat și frunzele de busuioc, de asemeni, tocate.
- Din aceeași categorie, mai puteți vedea și Rețeta Tartă cu brânzeturi și ceapă roșie!
După ce aluatul de tartă s-a odihnit o oră, pornim cuptorul la 180 de grade.
Scoatem aluatul de tartă aperitiv de la rece și îmbrăcăm cu el, în strat uniform, interiorul formei de tartă, unsă cu puțin unt. Așezăm la bază brânzeturile, apoi feliile de legumele, alternând culorile. Peste acestea turnăm compoziția de ouă cu smântână.
- De mare efect este și Această Rețetă de tartă cu spanac și ouă!
Coacem minunata tartă curcubeu cu brânzeturi și legume multicolore pentru 35-40 de minute, la 180 de grade. O lăsăm să se tempereze, apoi o putem felia și servi caldă, simplă, sau cu diverse sosuri: de roșii, de iaurt, de pătrunjel verde, sos pesto, etc.
Este grozav de bună în orice combinație, dar și simplă și rece, luată la pachet!
Plăcinte rustice cu brânză și ceapă verde. Plăcinte delicioase cu aluat de casă și umplutură cremoasă.... Rețeta de Varză a la Cluj sau Varză în straturi, o rețetă cu tradiție în bucătăria românească...