Antena Căutare

Rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Pentru o zi aniversară, sau pentru o zi de sărbătoare, vă oferim spre inspirație, o rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie.

Galerie
Tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Dacă vreți să-i încântați pe cei dragi la zi aniversară, sau la o zi de sărbătoare, acest minunat tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie poate fi alegerea perfectă. Combinația de ciocolată cu cremă de vanilie este perfectă și ca gust, dar și ca aspect.

Ingrediente pentru rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie


  • Pentru blat de tort de 25 cm:

  • 8 albușuri de ou
  • 150 gr zahăr
  • 150 gr ciocolată amăruie
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr nucă măcinată fin
  • 150 gr făină
  • 1 vârf cuțit sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • 800 gr gem de caise
  • Pentru crema de vanilie:

  • 1 l lapte
  • 8 gălbenușuri
  • 100 gr amidon
  • 30 gr făină
  • 100 gr zahăr
  • 50 gr zahăr vanilinat
  • 3 lingurițe esență de vanilie
  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 praf de sare
  • Pentru glazura oglindă:

  • 300 ml frișcă lichidă
  • 250 g ciocolată amăruie
  • 25 g unt
  • Decor:
  • trufe de ciocolată
  • fructe
Articolul continuă după reclamă

Mod de preparare pentru rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Modul de preparare pentru un astfel de tort nu este complicat, doar necesită un timp mai îndelungat, dar merită din plin, pentru că vom obține un tort minunat cu care îi vom încânta pe cei sărbătoriți.

Preparare blat de tort.

Mai întâi, pornim cuptorul la 180 de grade. Separăm albușurile de gălbenușuri, iar gălbenușurile le dăm deoparte, pentru crema de vanilie. Rupem ciocolata în bucăți mici și o punem la topit împreună cu untul și laptele. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul.

Presărăm sare peste albușurile ținute la temperatura camerei, apoi le batem până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și batem albușurile până obținem o bezea fermă, acea bezea care rămâne fixată pe pereții vasului, atunci când îl întoarcem invers. Turnăm, treptat, peste bezea, amestecul de ciocolată, temperat și omogenizăm compoziția. Cernem făina împreună cu praful de copt și o încorporăm treptat în compoziția pentru blat de tort, iar la final, încorporăm nuca măcinată fin. Omogenizăm compoziția amestecând cu o spatulă cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a rămâne ușor aerată.

Așezăm hârtie de copt la baza formei, iar pereții laterali îi ungem cu ulei și îi pudrăm cu făină. Întindem compoziția de blat în forma de copt și o nivelăm. Dăm forma cu blat de tort la cuptorul, preîncălzit în prealabil la 180 de grade, pentru 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea ca să fim siguri că s-a copt.

Citește și: Rețetă de tort cu cremă de ciocolată albă și glazură, preparat de Vlăduț la Neatza cu Răzvan şi Dani

Pregătim crema de vanilie.

Mixăm gălbenușurile cu sarea și zahărul tos până devin spumoase. Apoi le diluăm cu puțin lapte rece și adăugăm amidonul cernut împreună cu făina.

Restul de lapte îl aducem la punctul de fierbere. Turnăm compoziția de gălbenușuri, în fir subțire, peste laptele fierbinte, amestecând rapid până la omogenizare.

Fierbem crema de vanilie, amestecând continuu, până devine consistentă, ca o budincă. Acoperim crema la contact cu o folie de prospețime, să nu se formeze crustă și o dăm la rece. Când este rece, încorporăm în ea untul spumat împreună cu zahărul vanilinat.

Cum asamblăm minunatul tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie.

Secționăm blatul de tort în trei părți.

Așezăm prima parte pe platou și o ungem cu un strat generos din gemul de caise. Gemul de caise ține loc de sirop, va hidrata plăcut blatul.

Așezăm inelul de la forma de tort de jur împrejurul blatului, pentru a putea asambla frumos tortul. Întindem jumătate din crema de vanilie peste gemul de caise, apoi așezăm a doua parte de blat. Întindem restul de gem și așteptăm câteva minute până acesta este absorbit de blat.

Apoi întindem ultima parte de cremă și așezăm ce-a de-a treia parte de blat deasupra.

Dăm tortul la rece pentru cel puțin două ore, să se așeze frumos straturile.

Citește și: Tort de biscuiți cu ciocolată și fructe. Reţeta copilăriei reinterpretată de Vlăduţ

Pregătim glazura oglindă.

Punem frișca lichidă la încălzit, dar avem grijă să nu atingă punctul de fierbere.

Stingem focul și adăugăm în ea ciocolata ruptă în bucăți mici și untul tăiat cuburi mici. Amestecăm intens până se topesc ingredientele și compoziția se omogenizează.

O lăsăm să se tempereze 5-6 minute, timp în care scoatem tortul de la frigider și îndepărtăm inelul formei de copt. Turnăm deasupra tortului glazura temperată și o lăsăm să se prelingă ușor și peste laterale.

Lăsăm glazura să se așeze singură peste tort, fără a o nivela, doar înclinăm ușor platoul.

Dăm minunatul tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie la rece pentru a se întări glazura, apoi îl decorăm tortul după inspirație și îl putem secționa.

Rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Rețetă de tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Secțiune tort festiv cu ciocolată și cremă de vanilie

Sursa

Ajut eu! 2020. Farfurii spectaculoase cu preparate savuroase pregătite de cei trei Chefi... Chefi la cuțite 2020, sezonul 8, ediția 39. Cele mai gustoase rețete și cele mai frumoase farfurii...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9, 12 aprilie 2025. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Bogdan Simion Sambata, 12.04.2025, 15:30
Citește și
Roata rețetelor. Rețetă de mușchi de porc cu sos de fructe de cactus, un deliciu de care te vei îndrăgosti
Ciorbă de miel cu smântână, usturoi și verdețuri Catine.ro
Roata rețetelor. Supa cremă de morcovi cu portocale și anason. Ce truc folosește Chef Orlando Zaharia pentru un...
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Unde a plecat Monica Bîrlădeanu înainte de Paște. Nu s-a pozat cu Valeriu Gheorghiță, ci cu soția unui medic... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Ce s-a aflat acum despre divorțul cuplului Kanye West și Bianca Censori. Dezvăluirile neașteptate făcute de... Elle
“Oxicomana lui Vlad Pascu”, postare sfâșietoare, după moartea suspectă a lui Rareș. Cine l-ar fi găsit... Spynews.ro
Cât costă un tort pentru Paște în cofetăria Gabrielei Cristea: Fanii și-au pus mâinile în cap! BZI
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă HelloTaste.ro
Imagini sfâșietoare din momentul în care polițiștii intră în casa lui Gene Hackman. Cum au fost găsiți... Antena3.ro
Ce planuri are noul șef NASA pentru agenția spațială. Jared Isaacman a fost numit la conducere de către Donald... useit
Horoscopul zilei de 17 aprilie 2025. Vărsătorii au probleme cu banii. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Se pregătesc noi criterii pentru definirea consumatorului vulnerabil de energie. Plafonarea prețurilor expiră pe 1... Jurnalul
Furtul artefactelor dacice: Polițiștii au arestat și un al cincilea suspect Kudika
Condimentul care frăgezeşte friptura de miel. Îl ai mereu în casă, îi dă şi un gust aparte Playtech
Cum a murit, de fapt, Rareș Ion, dealerul lui Vlad Pascu. Fratele lui a făcut dezvăluiri cutremurătoare Redactia.ro
Sfânta şi Marea Miercuri din Săptămâna Patimilor. Tradiţii şi obiceiuri în ziua în care Iisus a fost trădat... Observator
Ce este reacția Maillard. Cele 7 reguli pentru gătirea corectă a alimentelor prăjite MediCOOL
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios HelloTaste
FOTO. Teodora Stoica, imagini fabuloase din Japonia. A fost la templul acoperit cu foiță de aur ProSport
Cele CINCI zodii cu portofelul plin de Paște. În sfârșit, norocul vine la ele Gandul
Aparatul electrocasnic care va DISPĂREA din toate bucătăriile. Majoritatea românilor îl folosesc zilnic CanCan
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului DeParinti
Britney Spears i-a îngrijorat pe fani după ce a fost văzută cu un obiect ciudat la sosirea în Mexic ZUTV
Blue Origin a făcut istorie cu primul echipaj feminin care a ajuns în spațiu. La bord s-au aflat Katy Perry și... UseIT
Chec de post cu suc de portocale, plăcut aromat și colorat Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x