Tort de biscuiți cu ciocolată și fructe. Reţeta copilăriei reinterpretată de Vlăduţ

Pentru răsfățul din weekend, ceva ce nimeni nu va refuza, un delicios și aspectuos tort de biscuiți cu ciocolată și fructe. Reţeta copilăriei reinterpretată de Vlăduţ.

Tort de biscuiți cu ciocolată și fructe, decorat cu macarons și biscuiți oreo

Rețeta lui Vlăduț

Cu dor de copilărie și-ale ei deserturi simple, dar extrem de gustoase, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit un delicios și spectaculos tort de biscuiți, pe care l-a decorat și cu ingrediente din zilele noastre.

Pur și simplu, a combinat gustul copilăriei cu cel din prezent, într-o armonie perfectă de arome și culori.

Lista de ingrediente pentru tort de biscuiți cu ciocolată și fructe:


Ingrediente pentru o formă de 28 cm, diamertrul:

 • 800 gr biscuiți populari
 • 300 ml lapte
 • 100 gr zahăr brun
 • 2 linguri de cacao
 • 200 gr unt
 • 400 gr ciocolată cu lapte
 • 2 lingurițe esență de rom
 • 100 gr fistic
 • 100 gr afine
 • 100 gr merișoare
 • 50 gr nuci caramelizate cu 30 gr zahăr brun

Pentru decor:

 • macarons multicolori
 • fructe
 • ciocolată
 • biscuiți oreo

Cum a preparat Vlăduț, deliciosul tort de biscuiți cu ciocolată și fructe?

Biscuiții populari, pentru cei care nu știu, sunt acei biscuiți simpli, foarte puțin îndulciți și fără arome. Sunt special făcuți pentru a fi folosiți la diverse deserturi, sau la pesmet.

Se rup biscuiții populari în bucăți nu foarte mici și se pun într-un vas încăpător.

Citește și
cosmin-eliza-natanticu-fac-păpușă
Asia Express, 25 octombrie 2021. Cosmin și Eliza Natanticu au dat de un șofer care vorbea română. Cine se afla în mașina
Asia Express, 25 octombrie 2021. Cosmin și Eliza Natanticu au dat de un șofer care vorbea română. Cine se afla în mașina
mihai-petre-elwira
Asia Express, 25 octombrie 2021. Șoferul care a vrut să-i dea jos din mașină pe Mihai și Elwira Petre. Ce au făcut concurenții
Asia Express, 25 octombrie 2021. Șoferul care a vrut să-i dea jos din mașină pe Mihai și Elwira Petre. Ce au făcut concurenții
zarug-lorelei-cuza-emi-asia-mai-tarziu
Asia mai târziu, episodul 20. Ce au spus Lorelei și Zarug despre eliminarea din Asia Express. Cum a fost ultima etapă pentru ei
Asia mai târziu, episodul 20. Ce au spus Lorelei și Zarug despre eliminarea din Asia Express. Cum a fost ultima etapă pentru ei
Mai multe articole

Se prepară un sirop de ciocolată în care se vor hidrata biscuiții și fructele.

Laptele, împreună cu zahărul brun și cacaua se pun la fiert și se amestecă până se topește zahărul și se omogenizează siropul. Se lasă să atingă punctul de fierbere, apoi se stinge focul și se adaugă în sirop, esența de rom, untul tăiat în cuburi și ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă intens până când untul și ciocolata se topesc și rezultă un sirop de ciocolată consisten. Siropul de ciocolată se lasă să se tempereze 6-8 minute.

Citește și: Rețeta Salam de biscuiți cu ciocolată

Peste biscuiții din vas se adaugă fisticul tocat grosier, afinele proaspete, merișoarele confiate și, câteva nuci caramelizate și tocate grosier.

Se oprește o treime din siropul de ciocolată, iar restul se va turna peste biscuiții și fructele din vas, amestecând ușor până la omogenizare.

Compoziția rezultată se toarnă în forma de tort tapetată cu unt, sau cu hârtie de copt și se dă la rece pentru aproximativ 2 ore.

După acest interval, se desface inelul circular de la forma de tort și se îndepărtează. Se toarnă siropul de ciocolată oprit peste tort, lăsându-l să curgă lejer și pe margini. Dacă este cazul, siropul de ciocolată se va mai încălzi pe baie de aburi, pentru a deveni cursiv.

Se decorează cu ingredientele pentru decor, după propria imaginație.

Tort cu gust de copilărie din biscuiți cu ciocolată și fructe

Tort de biscuiți cu ciocolată și fructe și decor colorat din macarons

Rețeta lui Vlăduț

Dacă v-a plăcut Reţeta copilăriei reinterpretată de Vlăduţ: Tort de biscuiți cu ciocolată și fructe, vă dorim spor la preparat și poftă bună la savurat!

Pentru a nu pierde detalii și sfaturi utile de la Vlăduț, urmăriți materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”:

Ultimele știri