Ai încercat vreodată să prepari acasă o nuga delicioasă? Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul este minunat. Iată reţeta!
Ingrediente pentru rețeta de nuga:
2 blaturi de napolitana
200 g nuci, migdale, fistic (in functie de preferinta)
300 g zahar
200 g miere
5 albusuri
1 plic zahar vanilat
putina zeama de lamaie
Mod de preparare pentru rețeta de nuga:
Citește și: Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii. Un desert de vară dulce-acrișor
Se bat albusurile pana devin spuma. Se pune mierea pe foc, se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se ia de pe foc si se amesteca foarte bine, pana devine o compozitie groasa. Aceasta se toarna peste spuma din albusuri si se pune din nou pe foc, timp de 10 minute, amestecand foarte bine. Cand compozitia a devenit omogena si groasa, se ia de pe foc, se adauga zaharul vanilat si nucile taiate bucatele. Totul se pune intre cele doua foi de napolitana si se preseaza foarte bine, pana cand se intareste compozitia. Cand s-a racit putin, nuga se taie in bucati. Pofta buna!