Antena Căutare

Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola

Pastele sunt ingredientele cele mai la îndemână atunci când dorim un preparat rapid, dar pentru a le da gust, trebuie să alegem combinația perfectă de ingrediente cu care să le asortăm. Iată o combinație gustoasă de ingrediente, o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola.

Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola
paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola

Pastele sunt ingredientele cele mai la îndemână atunci când dorim un preparat rapid, dar pentru a le da gust, trebuie să alegem combinația perfectă de ingrediente cu care să le asortăm.
Iată o combinație gustoasă de ingrediente, o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola.

Radicchio, sau cicoare rosie, cum este cunoscut la noi, este o leguma cu aspect de varză roșie și gust asemănător cu cel de andive.

Radicchio este bogat in nutrienți, multe vitamine și minerale cum ar fi: vitamina A, vitamina C, vitamina B1, vitamina B3, vitamina B5, vitamina B6, vitamina E, vitamina K, acidul folic, seleniu, fier, cupru, mangan, potasiu, fosfor, calciu si zinc.

Cătălina Asăvoaie o concurentă de 33 de ani din Iași, a venit la emisiunea „Chefi la cuțite” cu o rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola. Combinația s-a dovedit a fi una chiar delicioasă.

Iată ingredientele pentru Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola:


  • 350 g paste barilla penne rigate
  • 350 g radichio (cicoare roșie)
  • 150 g bacon
  • 150 g gorgonzola dulce, marca Lovilio de la Lidl
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 cepe roșii lungi
  • sare și piper

Rețetă italiană de paste cu radicchio și bacon, în sos de gorgonzola - Preparare

Într- o oală încăpătoare punem apa la fiert cu o lingură de sare, pentru paste.

Între timp, curățăm ceapa si o tocăm julien, apoi o călim ușor în ulei de măsline.

Tocăm cicoarea în franjuri și o adăugăm peste ceapă. Amestecăm, asezonăm cu sare și piper și lăsăm ingredientele la preparat pentru 5-7 minute.

Adaugăm baconul tăiat în fâșii și mai lăsăm ingredientele pe foc aproximativ 10 minute, amestecându-le ușor.

Stingem focul, adăugăm gorgonzola dulce, marca Lovilio, care se găsește în magazinele Lidl, tăiată în bucăți mici și punem un capac peste vas, pentru a se topi gorgonzola.

Citește și: Rețeta Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat

Scurgem pastele fierte deja și le adăugăm în vasul cu ingrediente, împreună cu un polonic din apa în care au fiert. Mai pornim focul pentru 2 minute, să de împrietenească toate gusturile.

Se servesc cu piper negru deasupra.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat... Sarailie. Un desert cu tradiție pe care nu-l poți refuza!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x