- MAREA PREMIERĂ Te Cunosc de Undeva! Vezi ce surprize ți-am pregătit AZI de la ora 20:00, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Chefi la cuțite, sezonul 15 - din 10 martie, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Bogdan Tănăsescu, un puști de 13 ani, plin de energie și încrezător în forțele proprii, i-a impresionat pe cei trei jurați atât cu preparatul său, cât și cu dezinvoltura și replicile pe carea le-a dat la orice întrebare din partea acestora.
Rețeta Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat - Ingrediente:
- 4 file de somon (aproximativ 250 g/buc.)
- 600 g broccoli
- 500 g baby carrots
- 2 linguri de făină
- 1 lămâie
- 10 roșii cherry
- 1/2 pachet unt
- 1-2 linguri smântână de gătit,
- 2 lingurițe muștar dijon
- sare și piper
- ulei de masline
- 2 legaturi de chives
- câteva roșii cherry
Rețeta Somon la cuptor cu legume și sos olandez reinterpretat - Preparare
Somonul porționat în bucăți mai mici se așază într-o tavă de cuptor. Printre bucățile de somon se așază roșii cherry.
Se stropesc atât bucățile de somon cât și roșiile cu ulei de măsline și se presară cu sare și piper. Se introduc la cuptor pentru aproximativ 10 minute, la 200 de grade. Roșiile vor aromatiza bucățile de somon, degajând vapori în timpul procesului termic.
Citește și: Omletă tricoloră cu influențe din Tanzania. Rețetă de mic dejun plin de nutrienți
Între timp, se curăță baby morcovii și se desfac buchețelele de broccoli. Se fierb în apă clocotită cu sare, pentru 6-8 minute, apoi se scot în apă rece cu gheață.
Pentru sosul olandez, reinterpretat, se pune untul la topit și se adaugă 1 lingură de făină și zeamă de lămâie. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă intens până la îngroșare. Se adaugă 1-2 linguri de smântână pentru cremozitate.
Citește și: Rețeta Salsa de roșii și avocado în coșuleț de cartofi și sos olandez
Somonul în timpul servirii se va unge foarte ușor cu puțin muștar de dijon.