Antena Căutare

Rețeta Magdus. Rețetă de vinete umplute și conservate în ulei de măsline

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătito rețetă pentru cămară, pe bază de vinete, nuci, pătrunjel, dar şi alte ingrediente delicioase, denumită "Magdus".

Rețeta Magdus. Rețetă de vinete umplute și conservate în ulei de măsline Galerie
vinete umplute și conservate în ulei de măsline | Rețeta lui Vlăduț

Rețeta Magdus, sau Magdous, este o rețetă orientală de vinete mici, umplute cu un amestec de pătrunjel, nuci și usturoi, apoi conservate în ulei de măsline.

Se servesc ca și aperitiv la mesele festive.

Rețeta Magdus. Rețetă de vinete umplute și conservate în ulei de măsline

vinete umplute și conservate în ulei de măsline

Rețeta lui Vlăduț

Ce ne trebuie pentru Rețeta Magdus. Rețetă de vinete umplute și conservate în ulei de măsline:


  • vinete micuțe, bune de intrat în borcane
  • usturoi
  • pătrunjel verde
  • ardei iute
  • nuci
  • ulei de măsline
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru Rețeta Magdus. Rețetă de vinete umplute și conservate în ulei de măsline

Vinetele se spală bine și se fierb în apă clocotită cu sare pentru 20-30 de minute. Apoi se scot într-o sită și se lasă la scurs. Se urmărește să nu se pătrundă foarte rău vinetele și a-și pierde forma.

Între timp, se prepară un amestec din pătrunjel verde, tocat, nuci măcinate, ardei iute tocat mărunt, usturoi pisat cu sare, ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Vinetele scurse și răcite se crestează, iar în crestături se introduce compoziția de mai sus.

Citește și: Vinete turcești. Rețetă de vinete cu sos picant de roșii și ardei

Se pun vinetele umplute în borcane sterilizate, se completează cu ulei de măsline și se închid capacele.

Apoi, se fierb borcanele cu vinete umplute la bain marie pentru aproximativ o oră, sau se dau la cuptor, la temperatură medie, pentru a se sigila ermetic.

Borcanele cu vinete se lasă în apa fierbinte, sau în cuptor, după stingerea focului, până sunt răcite definitiv.

Se etichetează borcanele cu vinete umplute și se trec în cămară.

Se servesc ca aperitiv, mai cu seamă la mesele festive, dar pot constitui și o garnitură la orice friptură.

Spor la preparat vinete mangus și poftă bună la savurat!

Pentru a nu pierde detalii interesante și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Cum faci acasă pastă de măceșe. Rețetă de gem de măceșe... Clătite umplute cu piure de cartofi și crenvurști de vițel...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x