Se știe că mâncărurile turcești sunt delicioase, bazate pe sosuri dulci-picante, iar această rețetă de vinete cu sos picant de roșii și ardei, este una dintre ele, una cu care ne putem delecta și noi, acum în plin sezon al vinetelor cărnoase și gustoase.
Vinete turcești. Rețetă de vinete cu sos picant de roșii și ardei - Ingrediente:
- 2-3 vinete lunguiețe
- 1 ceapă
- 2 ardeu capia
- 3-4 roșii
- 2 ardei iuți
- 2 căței de usturoi
- sare și piper
- coriandru
- oregano
- 2 linguri ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- pătrunjel verde
Vinete turcești. Rețetă de vinete cu sos picant de roșii și ardei - Preparare
Vinetele se spală bine se taie în rondele de 2 cm grosime și se presară cu sare și țin 10-15 minute într-o soluție din apă, sare și zeamă de lămâie pentru a pierde gustul amărui.
Rondelele de vinete se scurg bine, se stropesc cu ulei de măsline și se trag la tigaia grill, până se rumenesc pe ambele părți.
Citește și: Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii. Rețetă de vară cu vinete
Ceapa se toacă mărunt și se călește în puțin ulei de măsline. Se adaugă și ardeii tocați mărunt, apoi roșiile, de asemeni, tocate mărunt și se fierbe un sos consistent. Se asezonează cu sare, piper și oregano, iar spre final, se adaugă 2 căței de usturoi răzuiți.
Vinetele se adaugă în acest sos, după stngerea focului și se lasă să se odihnească, acoperite cu capac 10-12 minute pentru a se întrepătrunde aromele.
Citește și: Tartă cu vinete și roșii. Rețetă de gustare simplă, cu vinete și roșii
Se presară pătrunjel verde și se servesc simple, sau ca garnitură la o friptură.
Spor și poftă bună!
Millefeuille cu brânză sărată. Rețetă de cremșnit aperitiv... Ayran. Rețetă de băutură tradițională turcească pe bază de iaurt...