- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Preparați în acest mod, cartofii noi sunt potriviți ca garnitură pentru orice friptură, dar merg de minune serviți simpli, calzi, doar cu o salată verde alături, sau cu un sos de iaurt și usturoi.
Ce ne trebuie pentru rețeta de cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok:
- 1 kg cartofi noi, micuți
- 100 gr unt gras, sau untură de pasăre
- 1 crenguță de rozmarin
- sare și piper, după gust
- 3-4 căței de usturoi
Cum preparăm cartofi noi cu rozmarin și usturoi la tigaia wok
Alegem cartofi micuți, cam de aceeași mărime, îi spălăm bine, fără a-i curăța de coajă și îi ștergem cu prosoape de hârtie. Presărăm sare și piper peste ei și îi amestecăm bine.
Citește și: Cum alegi cartofii pentru prăjit sau fiert
Într-o tigaie adâncă, un wok, punem untul sau untura de pasăre la încins și adăugăm 2 căței de usturoi curățați și striviți, dar și crenguța de rozmarin. Lăsăm usturoiul și rozmarinul în tigaie doar până se aromatizează grăsimea, 1-2 minute, apoi le îndepărtăm și adăugăm cartofii.
Rumenim bine cartofii pe toate părțile, la foc mediu, scuturând periodic tigaia pentru a se întoarce cartofii de pe o parte pe alta.
Cînd cartofii sunt pătrunși și bine rumeniți, mai adăugăm în tigaie 2 căței de usturoi răzuiți pe care îi amestecăm bine printer cartofi.
Citește și: Ulei de rozmarin pentru creșterea părului: cum să-l folosești și ce beneficii are pentru scalp
Stingem focul, transferăm cartofii în alt vas, tot adânc și punem un capac peste acesta, pentru a se infuza usturoiul și a aromatize bine cartofii.
Servim cartofii calzi, simpli,cu diverse salate, sosuri, sau ca garnitură la orice friptură.
Rețetă de desert cu căpșuni. Rețetă de tartă cu ciocolată și căpșuni... Desert rapid și delicios cu căpșuni. Spumă de căpșuni cu bezea italiană...