- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Siropul de căpșuni este minunat, are culoare roșie, clară, ce relaxează privirea și stimulează apetitul. Se poate consuma cu apă minerală, se poate folosi la cocktauluri. sau la aromatizarea diverselor deserturi.
Nectarul de căpșuni este dens, plin de savoare și sățietate și se poate consuma ca atare, cu cuburi de gheață, dar se poate folosi și la diverse creme de prăjituri, la jeleuri, panna cotta,etc.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Sirop de căpșuni:
- 2 kg căpșuni proaspete și bine coapte
- 1 kg zahăr
- zeama de la o lămâie
Cum preparăm Rețeta Sirop de căpșuni
Se spală bine căpșunile, sub jet de apă rece, apoi li se îndepărtează codițele și se pun într-o oală cu perețu dubli. Se adaugă zahărul, se amestecă bine, se acoperă vasul și se dă la rece de pe o zi pe alta.
Se mai amestecă în ele pe parcurs.
A doua zi se scurg bine căpșunile, fără a le presa, iar siropul se trece printr-o sită deasă.
Se fierbe siropul de căpșuni pentru 10-15 minute, adăugând spre final și zeama de lămâie.
Citește și: Cum faci cel mai simplu și delicios crumble cu căpșuni
Siropul de căpșuni se pune fierbinte în sticlele sterilizate în prealabil, se înfiletează capacele si se învelesc sticlele în pături, lăsându-le acolo până se răcesc, abia apoi se pot trece în cămară.
Este bun servit cu apă minerală și cuburi de gheață.
Căpșunile rămase se pot folosi la un desert, transformându-le fie în spumă, fie în jeleu, se pot consuma sub formă de smoothie în amestec cu alte fructi, sau se pot consuma ca atare cu frișcă.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Nectar de căpșuni:
- 1 kg căpșuni proaspete și bine coapte
- 350 gr zahăr
- 300 ml apă
- zeama de la o lămâie
Cum preparăm Rețeta Nectar de căpșuni
Spălăm bine căpșunile și le lăsăm la scurs. Nu îndepărtăm codițele cu frunzele când le spălăm, deoarece căpșunile se pot îmbiba cu apă, pe la cotoare. Îndepărtăm codițele cu frunzele exact în momentul folosirii.
Punem apa cu zahărul la fiert și preparăm un sirop scăzut, ca pentru dulceață.
Când nectarul de căpșuni este aproape gata, îndepărtăm codițele cu frunzele de la căpșuni și pasăm căpșunile cu un blender vertical.
Le adăugăm peste siropul de pe foc, împreună cu zeama de lămâie și le lăsăm să fiarbă pentru 2-3 clocote, îndepărtând spuma care se formează.
Citește și: Cum poți pregăti cel mai simplu și rapid desert la pahar cu căpșuni
Trecem nectarul de căpșuni printr-o sită deasă, apoi îl punem fierbinte în sticle sterilizate.
Înfiletăm capacele și așezăm sticlele cu nectar de căpșuni într-un vas cu apă fierbinte, la baza căruia așezăm un ștergar de bucătărie.
Mai fierbem sticlele pentru 2- 3 minute, apoi le lăsăm în vasul cu apă până se răcesc definitive.
Le etichetăm și le trecem în cămară pentru la iarnă.
Să vă fie de folos!
Cum faci cel mai simplu și delicios crumble cu căpșuni... Trei rețete simple de salată cu căpșuni pentru porția zilnică de gust bun și vitamine...