Pe lângă gustul deosebit pe care îl au, fructele de mare se prepară șimplu și rapid, iar asezonate cu diverse ingrediente gustoase, rețetele nu pot fi decât extrem de savuroase.
Rețeta Risotto alla pescatora sau Risotto cu fructe de mare - Ingrediente
- 300 gr orez pentru risotto (vialone nano, arborio, carnaroli)
- 500 gr scoici vongole veraci, proaspete
- 200 gr midii proaspete
- 300 gr sepie proaspătă întreagă
- 300 gr calamar proaspăt întreg
- 300 gr creveți roșii, proaspeți, calibru 31/40
- 4 buc creveți gigant, roșii, proaspeți
- 250 ml ulei de măsline extra virgin
- 1 ceapă mică albă
- 5 căței de usturoi
- 1 pahar de vin alb, sec
- 1 legătură de pătrunjel verde
- Sare de Himalaya
- Fire de chilli
- Pesto de rucola
- Piper negru
Rețeta Risotto alla pescatora sau Risotto cu fructe de mare - Preparare
Se curăță toate fructele de mare.
Se pune apă la fiert, la foc mic.
Într-o tigaie cu ulei de măsline se pune usturoiul în coajă, se lasă să se călească și se adaugă orezul. Se lasă orezul la călit câteva minute, se adaugă piperul și vinul și se lasă să se evapore alcoolul, la foc mare timp de câteva minute.
Apoi se adaugă fructele de mare, tăiate.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Tocăniță din fructe de mare!
Se lasă orezul să se fiarbă al dente, adăugând apă calda din când în când și amestecând pentru a nu se lipi.
Se porționează orezul cu fructele de mare și se garnisește cu frunzele proaspete de pătrunjel, cu chilli și pesto de rucola.
- VEDEȚI ȘI Rețeta Risotto cu fructe de mare și curcuma!
Pulpe de curcan la cuptor cu sos din fructe de pădure și cartofi noi cu rozmarin... Dutch baby cu lemon curd și fructe de pădure, un fel de pancake preprat la cuptor...