O armonie perfectă de ingrediente cu o explozie de gusturi ce te cuceresc instant de la prima degustare, într-un preparat demn de încercat: Tocăniță din fructe de mare.
Rețeta Tocăniță din fructe de mare - Ingrediente
- 400 gr creveți
- 300 gr saint jacques
- 300 gr dorada
- 500 gr roșii cherry
- 200 gr țelină clasică
- 200 gr țelină apio
- 50 gr pătrunjel rădăcină
- 100 gr bulion
- 300 gr ceapă albă
- 1 legătură ceapă verde
- 100 gr baby spanac
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- 100 gr usturoi
- 200 ml vin alb
Rețeta Tocăniță din fructe de mare - Preparare
Pregătim ingredientele.
Dorada se curăță de solzi și se filetează.
Ceapa se curăță, se spală, se taie solzișori.
Usturoiul se curăță, roșiile cherry sa spală și se taie în jumătăți.
Ceapa albă se curăță și se taie julien, ceapa verde se spală și se taie rondele.
Țelina apio sa curăță și se taie în fâșii.
Creveții se curăță și se decortifică.
- CITIȚI ȘI Rețeta Paella Valenciana!
Din oasele de la pește se face un stock de pește cu ceapă, roșii, țelină, bullion și vin alb, apoi se scot oasele din stock și se trece compoziția prin blender rezultând un sos pentru tocaniță.
Restul de ceapă cu usturoiul se călesc în puțin ulei, apoi se adaugă calamarii, creveții, scoicile saint jack, și fileurile de dorada.
Apoi sa adugă vin alb și se lasă să scadă.
Se adugă sosul de tocaniță, se lasă să fiarbă până scade, iar spre final, se pun roșiile, țelina apio și ceapa verde.
Frunzele de baby spanac se trag ușor la tigaie pentru a fi crocante și se foloesec la decor.
- CITIȚI ȘI Rețeta Calamarata. O rețetă de paste cu fructe de mare și sos de roșii.