- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Simplu de preparat, cu doar câteva ingrediente, această Ruladă cu gem de căpșuni, este ideală pentru atunci când familia poftește la un desert rapid și delicios!
Puteți încerca și această Ruladă cu foaie de cacao și cremă de ciocolată albă cu vișine, sau această Ruladă Diplomat cu fructe de pădure. Ambele sunt delicioase și vor încânta simțurile celor dragi!
Ingrediente pentru Ruladă cu gem de căpșuni
- Pentru foaie rulada:
- 6 ouă medii
- 125 g zahăr
- 125 g făină
- un praf de sare
- 2 lingurițe esență de lămâie
- Pentru uns:
- 350 g gem de căpșuni
Mod de preparare Ruladă cu gem de căpșuni
Pentru prepararea foii de ruladă, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează cu un praf de sare, apoi cu zahărul adăugat treptat, până se obține o bezea fermă.
Se adaugă unul câte unul, gălbenușurile, esența și la final se încorporează, treptat, făina. Compoziția se întinde în tava tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 25-30 de minute, la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit.
Apoi se răstoarnă pe un ștergar umed și se rulează strâns, lâsînd-o să se răcească așa.
După răcire, se întinde foaia de ruladă, se unge cu gem de căpșuni și se rulează din nou, înlăturând ștergarul.
Se poate servi imediat, simplă, sau pudrată cu zahăr vanilat.