Când ai poftă de un desert rapid și delicios, fără coacere, „Cheesecake cu blat de curmale confiate și topping din fructe de pădure”, să fie, că are o combinație ce te îmbie să-l devorezi!
Sigur vă va plăcea și acest Cheesecake cu lămâie și topping de zmeură, sau acest Cheesecake cu alune de pădure, ananas și afine.
Ingrediente pentru Cheesecake cu blat de curmale confiate și topping din fructe de pădure
- Pentru blatul de curmale confiate:
- 150 g curmale confiate
- 100 g unt
- 50 g nuci pecan
- 50 g biscuiți digestivi
- Pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 250 g frișcă
- 100 g zahăr
- zeamă de lămâie
- 50 g unt
- Pentru toppingul din fructe de pădure:
- 250 g fructe de pădure
- 50 g zahăr
- 15 ml coniac
Mod de preparare Cheesecake cu blat de curmale confiate și topping din fructe de pădure
Pentru prepararea blatului de curmale confiate, se hidratează curmalele în puțin unt topit, apoi se trec prin blender și se amestecă cu biscuiții măcinați și nucile pecan, de asemeni măcinate, mai grosier. Se asamblează blaturi mici în cercuri metalice și se dau la rece până se prepară crema.
Pentru prepararea cremei se freacă untul cu zahărul până se spumează, apoi se adaugă mascarponele, frișca bătută și se asezonează cu zeamă de lămâie, după gust. Se pune și un praf de sare pentru accentuarea gustului. Se scot blaturile de la rce și se adaugă cremă deasupra lor. Se dau din nou la rece până în momentul servirii.
Pentru prepararea toppingului din fructe de pădure, se pun fructele cu zahărul, într-un vas la foc și se amestecă până se topește zahărul, apoi se sting cu puțin coniac. Se lasa să mai fiarbă până se evaporă alcoolul, apoi se trece sosul prin sită.
Se servește deliciosul cheesecake cu blat de curmale confiate și topping din fructe de pădure, rece, de la frigider.
Piept de rață în crustă de migdale cu sos de zmeură, piure de cartofi dulci și o salată fresh... O nebunie culinară! Cum se face cel mai bun mujdei de usturoi din lume!...