- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cu vinete feliate și trase la grill, cu brânzeturile preferate și mult sos de roșii gustos și aromat, nu poate ieși decât un delicios preparat, cu care îi putem delecta pe cei dragi, la una dintre mesele principale ale zilei.
Ce ne trebuie pentru rețeta Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii:
- 2 vinete lunguiețe
- sare și piper
- pentru umplut:
- 500 gr brânză telemea, spărată
- 150 gr cremă de brânză
- câteva frunze de busuioc
- mărar și pătrunjel
- 1 ardei gras, roșu
- Pentru sos:
- 1 kg roșii proaspete
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă
- sare și piper
- frunze de busuioc
- 1 crenguță de cimbru
- 100 gr parmezan răzuit
Cum procedăm pentru a prepara rețeta Rulouri de vinete cu brânzeturi în sos de roșii?
Vinetele bine spălate, se taie transversal, în felii de 1 cm grosime. Se presară sare peste feliile de vinete și se lasă la odihnit 10 minute, pentru a se deshidrata și a elimina din sucul amărui.
După acest interval se tamponează feliile de vinete cu prosoape de hârtie și se rumenesc ușor pe grillul încins, pentru câteva secunde pe fiecare parte.
Pentru umplut, se amestecă brânza telemea, răzuită, cu crema de brânză și verdeața tocată mărunt. Se adaugă și un ardei gras, roșu, tocat în cuburi mici, pentru un plus de gust.
Citește și: Rețeta Rulouri de vinete cu prosciutto și mozzarella
Feliile de vinete se ung cu crema de brânză și se rulează strâns.
Cât timp feliile de vinete se deshidratează, se prepară sosul de roșii.
Se pune uleiul la încins și se călește în el ceapa tocată mărunt și un cățel de usturoi tocat rondele. Se adaugă roșiile decojite și tocate mărunt și se lasă sosul să fiarbă la foc mediu, până devine consistent.
Sosul de roșii se condimentează cu sare, piper, 1 crenguță de cimbru și cât mai multe frunze de busuioc. Spre final de fierbere, se mai adaugă un cățel de usturoi răzuit.
Citește și: Cea mai bună rețetă italiană de vinete: Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana
Rulourile de vinete se adaugă în sosul de roșii, în timpul servirii.
Se mai poate adăuga puțin pătrunjel verde, rocat mărunt și se presară parmezan deasupra rulourilor de vinete cu brânzeturi.
Spor și poftă bună!
Pastă de roșii cu cimbru. Rețete de conserve cu roșii pentru iarnă... Prăjitură cu prune și crumble. Rețetă delicioasă de desert cu prune...