Rețeta Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana, este una dintre cele mai populare rețete de vinete din tradiția culinară italiană.
Este foarte gustoasă, se prepară simplu, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.
Ingrediente pentru rețeta Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana:
- 3-4 vinete
- 500 gr roșii
- 100 gr parmezan
- 250 gr mozzarella
- 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
- ulei pentru prăjit
- 1 cățel de usturoi
- frunze de busuioc
- sare și piper
Mod de preparare pentru rețeta Parmigiana de vinete sau Melanzane alla parmigiana:
Se taie vinetele în felii groase de 5-6 mm, pe lungime, sau rondele, după preferințe, se așază pe o suprafață plană și se presară sare peste ele. Se lasă așa 20-30 de minute sa elimine adin sucul amărui.
Apoi se tamponează cu un prosop de hârtie și se prăjesc în ulei încins, doar până se pătrund ușor.
Se scot pe prosoape de hârtie pentru a se elimina uleiul în exces.
Cât timp vinetele stau la odihnit, presărate cu sare, se prepară un sos de roșii aromat.
Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline și usturoiul întreg. Se adaugă roșiile curățate și tocate și se lasă pe foc aproximativ 10 minute. Se înlătură usturoiul și se adaugă sare, piper și frunze de busuioc. Se mai lasă pe foc 4-5 minute.
Într-o formă de copt se așază un strat de vinete, parmezan ras, felii de mozzarella șă se acoperă cu un strat de roșii. Se continuă cu alt strat de vinete și se repetă straturile până se termină ingredientele.
Se dă forma de copt la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade C, sau până când vinetele sunt aurii la suprafață.
Se servește ca fel principal cu parmezan ras deasupra.
Pofta buna!
Din aceeași categorie de preparate cu vinete, vedeți și rețetele:
Citeste si: Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor
Citeste si: Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi
Cum preparăm cea mai delicioasă rețetă de Negresă cu cremă de brânză și zmeură... Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special. O delicioasă și răcoroasă de vară...