Camelia Pădureț are 57 de ani și de meserie jurist, a preparat în prima ediție a sezonului 8 de la „Chefi la cuțite” o rețetă veche și interesantă din bucătăria italiană, dedicată celebrului compozitor de operă Vincenzo Bellini!
Rețeta Rulouri de vinete cu macaroane și brânză - Ingrediente:
- 500 gr macaroane
- 3 vinete lunguiețe
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 250 gr urdă/ricotta
- 150 gr ricotta afumată
- 1 l suc de roșii
- frunze de busuioc
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță de nucșoară
- sare și piper, după gust
Citește și: Cum poți face brânză ricotta la tine acasă. Cea mai simplă rețetă
Rețeta Rulouri de vinete cu macaroane și brânză – Preparare
Punem o tigaie cu uleiul de floarea de măsline la încins.
Zdrobim usturoiul și îl adăugăm în uleiul de măsline, de pe foc și îl maestecăm 1 minut, pentru a aromatiza uleiul.
Apoi adăugăm sucul de roșii, sare, nucșoară, după gust și frunze de busuioc.
Citește și: Clătite umplute cu piept de pui și legume. Rețetă de clătite sărate, numai bune pentru un prânz delicios
Într-o oală punem apa la fiert cu puțină sare.
Când apa începe să fiarbă adăugăm macaroanele și le lăsăm 10 minute la fiert.
Sucul de roșii se amestecă cu cele două tipuri de ricotta, apoi adăugăm macaroanele fierte.
Vinetele bine spălate se feliază longitudinal, în felii subțiri de 5 mm. Apoi se prăjesc în tigaia unsă cu ulei.
Pe fiecare felie de vânătă prăjită se pune câte puțin din compoziția de macaroane și se rulează.
Citește și: Rețetă delicioasă de brioșe cu miez de nucă și un ingredient secret ce dă întreaga savoare
Rulourile de vinete cu macaroane și brânză se așază în tava unsă cu puțin suc de roșii.
Peste rulouri se presară puțină ricotta rasă și suc de roșii.
Se dă tava cu rulouri de vinete la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade.