Rețeta de clătite umplute cu piept de pui și legume a fost preparată în prima ediție din sezonul 8 al emisiunii culinare „Chefi la cuțite” de către un concurent care a vrut să-l facă pe Chef Cătălin Scărlătescu să se răzgândească în privința clătitelor, știind că acesta nu este deloc prieten cu ele.
Iulian Stănescu, un cântăreț de operă ce i-a fermecat pe carismaticii chefi cu vocea sa, a venit la Chefi la cuțite să demonstreze că nu doar opera este pasiunea sa, ci și bucătăria.
El a pregătit cu multă atenție și dăruire o delicioasă rețetă de clătite umplute cu piept de pui și legume, care i-a surprins plăcut pe cei trei jurați.
Rețeta de clătite umplute cu piept de pui și legume – Ingrediente:
- Ingrediente pentru clătite:
- 4 ouă
- 350 ml lapte
- 300 g făină
- 250 g unt topit
- sare și piper
- mirodenii
- 30-50 ml apă minerală
- Ingrediente pentru umplutură:
- 3 buc. piept de pui
- 150 g smântână de gătit
- 100 g bacon
- 4 ciuperci mari
- 4 ardei capia, copți
- 1 legătură de pătrunjel
- sare si piper
- ulei
- Ingrediente pentru topping:
- 100 g smântână
- cașcaval ras
- Pentru salată:
- 500 g roșii cherry
- mărar
- ceapă
- oțet de mere
- lămâie
Rețeta de clătite umplute cu piept de pui și legume – Mod de preparare
Pentru aluatul de clătite, într-un bol, se amestecă ouăle cu un praf de sare. Se adaugă laptele, se omogenizează compoziția, apoi se adaugă făina și se potrivește textura compoziției cu câțiva stropi de apă minerală. Se lasă compoziția pentru clătite la odihnil 6-8 minute.
Se coc clătitele intr-o tigaie antiaderentă si se transferă pe o farfurie, apoi se acoperă cu un capac să se înmoaie.
Într-o altă tigaie se rumenește bine pieptul de pui pe ambele părți. Se condimentează cu sare și piper.
Citește și: Rețetă delicioasă de brioșe cu miez de nucă și un ingredient secret ce dă întreaga savoare
Ardeii se coc, se curăță și se toacă mărunt.
După ce este gata se taie pieptul de pui in bucățele mici. Separat se taie ciupercile și baconul în cubulețe mici și se trag la tigaie în puțin ulei. Apoi se amestecă cu pieptul de pui, ardeii copți, smântâna și puțină sare. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă în amestecul de mai sus.
Se umplu clătitele cu câte o lingură de compoziție și se împăturesc sub formă de pătrat.
Într-o tavă, pe hârtie de copt, se așază clătitele împăturite. Peste fiecare pachet de clătită se pune câte o lingură de smântână deasupra și o felie de cașcaval.
Se introduce tava cu clătite umplute cu piept de pui și legume la cuptor pentru 15 de minute, la 180de grade, sau până se rumesc frumos clătitele umplute.
Se așază clătitele pe farfurii și se servesc cu de salată de roșii.