Un preparat plin de culoare, savoare și sățietate, pe care merită să-l încerci: „Saint Jacques în sos de unt cu pătrunjel, cu legume trase la tigaie și sos de vin alb”!
Din aceeași categorie, poate vă îmbie și rețetele: Saint Jacques cu pesto de busuioc și piure de conopidă, sau Saint Jacques cu sos de sofran.
Ingrediente pentru Saint Jacques în sos de unt cu pătrunjel, cu legume trase la tigaie și sos de vin alb
- 50 g unt
- zeama de la o lămâie
- pătrunjel verde tocat
- puţină sare
- 300 g saint jacques
- 400 ml vin
- 25 g unt
- 2 eșalote
- cimbru proaspăt
- 300 ml vin alb, sec
- 250 ml smantană
- zeamă de lămâie
- 1 zucchini
- 2 ridichi
- 1 ardei verde
- caviar pentru decor
Mod de preparare Saint Jacques în sos de unt cu pătrunjel, cu legume trase la tigaie și sos de vin alb
Într-o tigaie încinsă cu puțin unt și un cățel de usturoi strivit, se adaugă scoicile Saint Jacques condimentate cu sare și piper și se gătesc. Se scot scoicile, iar în locul lor se mai adaugă un cub de unt, se lasă la topit, apoi se picură zeamă de lămâie și se amestecă intens. La final se adaugă pătrunjel tocat, sare și piper după gust. Se adaugă scoicile în acest sos și se păstrează la cald.
Într-o altă tigaie se călesc în unt eșalotele tocate fin și se sting cu vinul. Se lasă să se evapore alcoolul, apoi se adaugă smântâna, se condimentează cu sare, piper, cimbru și se potrivește gustul cu puțină zeamă de lămâie. Sosul se va trece prin sită.
Legumele, mai puțin ridichile, se taie în fâșii lungi, și se trag la tigaie, apoi se asezonează cu sare, piper și puțină zeamă de lămâie sau oțet.
Se toarnă sosul de vin în farfurie, apoi se așază legumele și scoicile cu sosul de unt și pătrunjel verde, iar printre aceste ingrediente se vor așeza rondele de ridichi pentru prospețime și caviar, pentru un plus de gust.