O combinație gustoasă între saint jacques și pesto de busuioc preparat cu șunculiță afumată, alături de un piure cremos de conopidă.
Ingrediente
- 8 buc Saint Jacques
- 1 conopidă
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 400 ml vin
- sare
- piper
- 800 g șuncă afumată
- 800 g șuncă neafumată
- 200 ml ulei de măsline
- frunze de busuioc
- 1 l stock de pui
Mod de preparare
Bucățile de Saint Jacques se țin 20 de minute în apă rece cu sare, apoi se scurg și se trag la tigaie în untură încinsă, topită din șunca neafumată, până se rumenesc pe ambele părți, după care se continua prepararea lor la cuptor, pentru aproximativ 3 minute învelite în pastă de busuioc cu șuncă afumată.
Între timp, se toacă mărunt ceapa alba și se trage la tigaie împreună cu conopida tăiată și cartofii feliați, apoi totul se stinge cu vin.
Se adaugă stockul de pui și se fierb bine ingredientele, apoi se scurg și se trec prin blender adăugând și puțin lapte fiert și 100 g unt.
Se așază ingredientele pe farfurii și se decorează cu microplante.
Cheesecake strawberry jelly, un desert gustos și aspectuos... Sângerete pe pat de mere...