Antena Căutare

Sajie de berbecuț.Rețetă tradițională din bucătăria arăbească

Preparatele orientale sunt din ce în ce mai îndrăgite în toate colțurile lumii, iar dacă sunt gătite cu ingrediente specifice, ca în rețeta tradițională din bucătăria arăbească: Sajie de berbecuț, deliciul este maxim.

Rețetă tradițională din bucătăria arăbească
Sajie de berbecuț

Preparatele orientale sunt din ce în ce mai îndrăgite în toate colțurile lumii, iar dacă sunt gătite cu ingrediente specifice acelor bucătării, ca și în rețeta tradițională din bucătăria arăbească: Sajie de berbecuț, deliciul este maxim.

Mohamed Ghanem, un vechi concurent al emisiunii culinare ”Chefi la cuțite”, a decis să participe și în ediția 8 din sezonul 8 și a primit toate aprecierile chefilor și cele trei cuțite binemeritate.

Sajie de berbecuț.Rețetă tradițională din bucătăria arăbească - Ingrediente:


  • 520 gr mușchi sau pulpă de berbecuț
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben/portocaliu (sa nu fie romanesc)
  • 1 ardei kapia
  • 2 căpățâni de usturoi
  • 3 cepe albe
  • 3 roșii proaspte
  • ulei de măsline,
  • untura arabasca
  • 500 gr iaurt grecesc
  • Sare și piper,
  • mix de condemente iordaniene
  • 5 legături de pătrunjel,
  • 400 gr roșii cherry
  • 2 ardei iuți, verzi

Sajie de berbecuț.Rețetă tradițională din bucătăria arăbească - Preparare

Se începe prin a toca carnea julien sau cuburi , se condimentează cu mixul de condimente și se lasă la rece cel puțin 30 de minute.

Legumele se curăță și se toacă tot julien sau cuburi, de mărimea celor de carne.

Într-o tigaie, se pune ulei la încins, apoi untura arăbească și se lasă la topit. Se adaugă carnea, se rumenește bine, apoi se adaugă legumele. Se amestecă ușor pentru a se prepara uniform, oiar spre final, se adaugă usturoi tocat și ulei de măsline.

Se toacă mărunt ceapa și mult pătrunjel verde, câteva roșii cherry și se face o salată cu care se servește preparatul tradițional arăbesc, Sajie de berbecuț.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Piept de rață cu piure de cartofi dulci, ciuperci sote și sos de portocale... Mușchi de vită cu salată rece și sos de smochine cu espresso...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x