Ce poate fi mai delicios și rapid de preparat decât un desert fără coacere, fără prea multă bătaie de cap, cu ingrediente la îndemâna oricui și cu amintiri din copilărie?
Ce ne trebuie pentru Rețeta Salam de biscuiți cu ciocolată:
- 1600 gr biscuiți cu unt
- 300 gr unt
- 2 linguri cu cacao
- 200 gr rahat
- 400 gr ciocolată cu lapte
- 250 gr nuci pecan
- 500 ml lapte
- 400 ml apă
- 250 gr zahăr
- esență de rom
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Salam de biscuiți cu ciocolată?
Mai întâi sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele peste ei. Îi șăsăm să se hidrateze până pregătim și restul ingredientelor.
Fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahărul și cacaua., amestecând până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm intens până și acestea se topesc, punem și esența de rom și turnăm totul peste biscuiții hidratați.
Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoaziția de biscuiți și lăsăm compoziția să se odihnească 20 de minute.
Citește și: Varianta de post a rețetei Salam de biscuiți
După acest tnterval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm strâns sub formă de rulou, de salam.
Dăm salamul de biscuiți la frigider pentru aproximativ 2 ore, apoi îl vom putea felia și servi cu mare poftă.
Spor la preparat salam de biscuiți cu ciocolată și poftă bună la savurat!
Roșii cherry conservate în suc de roșii pentru iarnă... Din categoria conservelor pentru iarnă: Rețetă simplă de bulion de ardei...