Unul dintre cele mai simple și apreciate deserturi este salamul de biscuiți, delicios fiind chiar și în varianta de post!
Ce ne trebuie pentru rețeta de post: Salam de biscuiți cu nucă și rahat.
- 500 gr biscuiți populari
- 100 gr zahăr
- 400 ml apă
- 1 lingură cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- 100 gr miez de nucă
- 100 gr rahat multicolor
- 50 gr stafide aurii
- un praf de sare
- nucă de cocos pentru ornat
- ciocolată amăruie, de post
Mod de preparare pentru rețeta de post: Salam de biscuiți cu nucă și rahat.
Rupem biscuiții în bucăți mai mari, tăiem miezul de nucă grosier și rahatul în cuburi uniforme. Le amestecăm într-un vas și adăugă, și stafidele hidratate în apă călduță și bine scurse.
Într-un vas, caramelizăm zahărul, iar în alt vas desfacem cacaua în apa rece. Adăugăm amestecul de cacao cu apă peste zahărul caramelizat și le fierbem împreună până se uniformizează tot amestecul, iar zahărul este topit.
Ridicăm vasul cu sirop de pe foc, adaugăm în el puțină sare și esența de rom și îl turnăm fierbinte peste ingredientele din vas, amestecând totul bine, pentru a se pătrunde biscuiții și a se omogeniza amestecul.
Pregătim o folie alimentară și răsturnăm pe ea, compoziția pentru salam de biscuiți cu nucă și rahat. Rulăm compoziția în folie, dându-i clasica formă de salam, apoi o dăm la frigider pentru câteva ore, să devină fermă.
Când scoatem salamul de biscuiți din folie îl presărăm cu nucă de cocos pentru a nu fi lipicios. Îl glazurăm cu ciocolată topită și îl decorăm cu ce dorim: fructe, biscuiți, etc.
Găsiți în site mai multe Rețete de post, de unde vă puteți inspira.
Cremă de zahăr ars, rețetă rapidă. 3 secrete ale celui mai gustos desert al copilăriei... Rețetă de post. Mâncare de cartofi cu ceapă verde și usturoi verde...