Dacă te-ai plictisit de clasica salată de icre, prepară această salată de icre cu somon afumat servită în coșulețe din aluat fraged și vei încânta cu așa servire orice invitat.
Puteți încerca și această rețetă de Salată de icre cu ton, delicioasă și ușor de preparat!
Ingrediente pentru Salată de icre cu somon afumat servită în coșulețe din aluat fraged
- 100 g icre negro
- 300 ml ulei
- 1 ceapă
- 100 g somon afumat
- 30 ml apă minerală
- 2 felii de franzelă albă
- zeama de la o lămâie, sau după gust
- Pentru aluat fraged:
- 450-500 g făină
- 150 ml ulei
- 100 ml apă minerală, rece
- 1 linguriță oțet
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
Mod de preparare Salată de icre cu somon afumat servită în coșulețe din aluat fraged
Se pregătește mai întâi aluatul fraged care trebuie să stea la frigider 30 de minute.
Se amestecă apa minerală cu uleiul, un praf de sare, bicarbonatul stins în oțet și se încorporează făina.
Aluatul rezultat se împachetează în folie și se dă la frigider pentru 30 de minute.
Apoi se porționează în bucăți mici cu care se îmbracă interiorul unor forme de brioșe sau de savarine.
Se înțeapă din loc în loc, se pune hârtie de copt peste el și se adaugă boabe de fasole sau orez în interior.
Se dau formele la cuptor pentru 15-20 de minute, sau până aluatul este rumenit frumos.
Se înlătură hârtia de copt cu boabele din interior și se mai lasă la cuptor 5-6 minute pentru a se rumeni uniform
Pentru salata de icre cu somon afumat, miezul de la cele două felii de pâine se înmoaie în apă, apoi se scurge bine.
Se adaugă peste icre și se mixează picurând, treptat, uleiul.
Pe parcurs, se adaugă și zeamă de lămâie după gust, iar spre final, se adaugă apa minerală pentru un plus de cremozitate.
Somonul se trece prin blender, iar ceapa se dă pe răzătoare și se amestecă cu salata de icre.
Se mai adaugă, după gust, sare și zeamă de lămâie și se dă salata de icre la frigider până în momentul servirii.
Salata de icre cu somon afumat se servește în coșulețele din aluat fraged și se decorează frumos.