Rețeta de față este o rețetă de vinete din bucătăria turcească, este o salată de vinete cremoasă și foarte fresh, cu o combinație simplă de iaurt, usturoi, vinete și ulei de măsline.
Ingrediente pentru Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească:
- 1 kg vinete coapte și scurse
- 200 gr iaurt grecesc
- 3-4 căței de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- sare, după gust
Mod de preparare pentru Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească
Vinetele coapte și curățate sub jet de apă rece se lasă la scurs până se elimină tot lichidul amărui din ele.
Iaurtul grecesc se pune într-o sită deasă și se lasă la scurs. Este bine să folosim un iaurt mai slab, cu 10-15% grăsime, pentru a fi cât mai ușoară și mai dietetică salata de vinete cu iaurt și usturoi.
Usturoiul se curăță și se pisează cu sare, ca pentru mujdei. Apoi se amestecă cu o lingură de ulei de măsline.
Citește și: Cea mai gustoasă Salată de vinete orientală - Baba Ganoush!
Vinetele bine scurse se mărunțesc, ca și la salata clascică de vinete, cu dispozitivul de lemn, pentru a nu oxida.
Se amestecă vinetele cu iaurtul bine scurs și usturoiul pisat și se potrivește gustul cu sare.
Citește și: Salată de vinete în stil grecesc - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani
Se pune salata de vinete într-o caserolă cu capac și se dă la rece pentru cel puțin 30 de minute înainte de a fi servită, pentru a se întrepătrunde gusturile și pentru a fi răcoroasă.
Este o salată de vară simplă și delicioasă.
Ruladă Pavlova umplută cu frișcă și zmeură și servită cu sos de afine... Prăjitură cu griș și aromă intensă de lămâie. Prăjitura Revani...