- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Combinația preparatelor din rețeta „Somon cu sparanghel și sos olandez”, este una clasică, dar foarte gustoasă!
Ingrediente pentru rețeta Somon cu sparanghel și sos olandez
- Sos olandez:
- 8 gălbenușuri
- 200 g unt
- 2 lămâi
- Sare
- Piper
- Somon:
- 5 fileuri de somon
- Ulei de măsline
- Sparanghel:
- 25 bucăți sparanghel
- 200 g unt
- 5 căței de usturoi
- Sare
- Decor:
- 8 ridichi
- flori comestibile
Mod de preparare pentru rețeta Somon cu sparanghel și sos olandez
Pentru sosul olandez, mai întâi amestecăm gălbenușurile cu puțină zeamă de lămâie. Între timp, se topește untul. Se pun gălbenușurile pe baie de abur șsi se începe încorporarea untului. Când se ajunge la consistența dorită se ia totul de pe baia de abur și se asezonează cu sare și piper, după gust.
Sparanghelul se fierbe în apă cu sare timp de 4-5 minute după care se scoate în apă cu gheață. Într-o tigaie, se adaugă untul, ulei de măsline și ustoroi, după care se adaugă sparanghelul pentru 1-2 minute.
Fileurile de somon se pun pe un șervețel de bucătărie pentru a fi cât mai uscate. Se asezonează cu sare și piper, iar apoi se gătesc într-o tigaie în care, în prealabil, s-a adăugat ulei de măsline.
Când toate preparatele sunt gata, se servesc pe aceeași farfurie, cu decor de ridichi și flori comestibile.
Ciulama de porumbel cu mămăliguță... Desert în formă de ouă ochiuri...