Antena Căutare

Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez

N-ai cum sănu cucerești orice gurmand cu un astfel de preparat: „Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez”!

Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez
Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez

N-ai cum sănu cucerești orice gurmand cu un astfel de preparat: „Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez”!


Ingrediente pentru Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez

  • 4 fileuri de somon
  • 4 creveți
  • 500 g baby spanac
  • 100 g mozzarella rasă
  • 4 fire sparanghel verde
  • sare
  • piper
  • pudră de chili
  • 50 g unt
  • Sos olandez:
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 100 g unt cu 82 % grăsime
  • sare
  • piper alb măcinat

Mod de preparare Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez

Somonul se condimentează cu sare, piper și puțin chili și se prepară pe grătar, iar la final se pune câte un cubuleț de unt pe el, pentru cremozitate.

Creveții curățați se condimentează cu sare și piper și se trag în unt, apoi se scot, iar în locul lor se sotează frunzele de baby spanac. Se adaugă și 2 căței de usturoi pentru a aroma untul. iar la final se presară mozzarella rasă, peste baby spanac.

Se prepară sosul olandez. Se amestecă gălbenușurile crude cu zeama de lămâie și un praf de sare, până devin spumoase. Se transferă vasul pe baie de aburi, apoi se încorporează, treptat, untul topit, amestecân intens, în același sens, ca la maioneză. Când capătă cremozitate se asezonează cu sare și piper alb, măcinat.

Somonul și creveții se vor scălda în sosul olandez și se vor servi cu baby spanac și mozzarella, alături de sparanghelul tras în unt.

Risotto cu hribi și parmezan... Piept de rață cu ghimbir și sos de zmeură...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x