- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
N-ai cum sănu cucerești orice gurmand cu un astfel de preparat: „Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez”!
Ingrediente pentru Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez
- 4 fileuri de somon
- 4 creveți
- 500 g baby spanac
- 100 g mozzarella rasă
- 4 fire sparanghel verde
- sare
- piper
- pudră de chili
- 50 g unt
- Sos olandez:
- 4 gălbenușuri de ou
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 100 g unt cu 82 % grăsime
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez
Somonul se condimentează cu sare, piper și puțin chili și se prepară pe grătar, iar la final se pune câte un cubuleț de unt pe el, pentru cremozitate.
Creveții curățați se condimentează cu sare și piper și se trag în unt, apoi se scot, iar în locul lor se sotează frunzele de baby spanac. Se adaugă și 2 căței de usturoi pentru a aroma untul. iar la final se presară mozzarella rasă, peste baby spanac.
Se prepară sosul olandez. Se amestecă gălbenușurile crude cu zeama de lămâie și un praf de sare, până devin spumoase. Se transferă vasul pe baie de aburi, apoi se încorporează, treptat, untul topit, amestecân intens, în același sens, ca la maioneză. Când capătă cremozitate se asezonează cu sare și piper alb, măcinat.
Somonul și creveții se vor scălda în sosul olandez și se vor servi cu baby spanac și mozzarella, alături de sparanghelul tras în unt.
Risotto cu hribi și parmezan... Piept de rață cu ghimbir și sos de zmeură...