Simplu și ușor de preparat acest „Somon la grătar cu sos olandez aromat cu tarhon”, merită încercat atunci când ai poftă de o masă delicioasă cu pește!
Iar dacă vă plac preparatele mai spicy, încercați acest Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez, sau acest Somon cu sos teriyaki!
Ingrediente pentru Somon la grătar cu sos olandez aromat cu tarhon
- 600 g somon
- sare
- piper
- 30 g unt
- Sos olandez:
- 4 gălbenușuri de ou
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 100 g unt cu 82 % grăsime
- sare
- piper alb măcinat
- tarhon
- sparanghel alb marinat, pentru servit
- ceapă verde, pentru decor
Mod de preparare Somon la grătar cu sos olandez aromat cu tarhon
Bucățile de somon condimentate cu sare și piper se prepară pe grătar, mai întâi pe partea cu pipele, iar la final se pune câte un cubuleț de unt pe fiecare bucată, pentru cremozitate.
Pentru sosul olandez, se amestecă gălbenușurile cu zeama de lămâie și puțină sare, până devin spumoase. Se transferă vasul pe baie de aburi și se amestecă în continuare încorporând, treptat, untul topit și amestecând în același sens, ca la maioneză. Când sosul devine cremos se asezonează cu sare și piper alb, măcinat și se presară puțin tarhon.
Somonul se servește cu sosul olandez și sparanghel alb, marinat.