Sufleu de prune, un desert rapid și bun, care se prepară direct porționat, în vase mici, ceramice și este perfect pentru a-ți delecta musafirii cu el.
Puteți încânta musafirii și cu această delicioasă Tartă cu prune și scorțișoară, sau cu aceste minunate Găluște cu prune.
Ingrediente pentru Sufleu de prune
- 6 ouă
- 75 g zahăr
- 100 g unt
- 150 ml lapte
- 100 g făină
- un praf sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță scorțișoară
- unt pentru uns formele
- zahăr pentru pudrat
- 500 g prune
Mod de preparare Sufleu de prune
Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu făina și se diluează cu puțin lapte rece.
Peste ele, se toarnă în fir subțire restul de lapte fierbinte și se amestecă intens, pe foc mic până se ajunge la punctul de fierbere.
Se ia vasul de pe foc, se încorporează untul în compoziție și se lasă la răcit.
Prunele se taie în felii mai mici și se presară cu scorțișoară.
Albușurile se bat spumă mai întâi cu puțină sare, apoi cu zahărul, iar bezeaua obținută se încorporează în compoziția răcită.
Se ung vasele cu unt din belșug, se presară zahăr tos și se toarnă compoziția în ele.
Se înfig feliile de prune din loc în loc și se dau la cuptor pentru 25-30 de minute, la 180 de grade.
Se servesc sufleurile cu prune, reci, pudrate cu zahăr.